x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Política

Consellers creuen que Sílvia Bonet va plagiar la llei de professions sanitàries

Parlamentaris diuen que el text és un escanejat de les propostes que havien fet els Col·legis
Sílvia Bonet va presentar al juliol la proposició de llei de professions sanitàries.

Acusen Bonet de plagiar la llei de professions sanitàries

Sílvia Bonet va presentar al juliol la proposició de llei de professions sanitàries.

Actualitzada 15/10/2018 a les 12:39
Diferents consellers generals consideren que Sílvia Bonet va cometre plagi en la proposició de llei de professions sanitàries que va presentar el 27 de juliol en una roda de premsa. El text de Bonet ha estat envoltat de polèmica des de l’inici, ja que tot i ser presentat al juliol no s’ha arribat a publicar mai al Butlletí del Consell General. El motiu es troba, segons els consellers generals consultats, en el fet que hi ha múltiples errors que no es poden corregir perquè la consellera del grup mixt va presentar un conjunt de textos escanejats de les propostes que havien fet els col·lectius professionals sanitaris a petició del Govern. Aquest fet és el que porta alguns parlamentaris a deduir que s’ha comès un plagi, i al mateix temps impossibilita que el text es pugui arreglar fàcilment, ja que en ser documents escanejats no es poden editar.
Sindicatura va adonar-se des d’un principi dels problemes que presentava la proposició de llei de professions sanitàries. Se li va fer arribar a Bonet que el text era impublicable i se la va convidar que el treballés durant l’estiu i passés els continguts a un format normal. La consellera, segons les mateixes fonts, no ho va fer, i Sindicatura estudia ara si se la commina que retiri la proposició de llei perquè no es vol publicar un text al butlletí que inclogui errors. A més, com es tracta d’una successió de textos escanejats sense correlació, s’han trobat problemes d’incoherència que Sindicatura tampoc vol que es facin públics.

Alguns Col·legis professionals haurien mostrat malestar amb la consellera perquè els textos que havien redactat eren esborranys de propostes, però no s’havien fet perquè fossin traslladats íntegrament i sense modificacions a un text legislatiu. Els parlamentaris molestos consideren que Bonet podia haver utilitzat les pretensions dels Col·legis professionals com a inspiració o com a base per al redactat de la proposició, però veuen que està fora de lloc el trasllat íntegre.
Bonet necessitava dues signatures de suport per poder entrar la proposició de llei. La cessió de les firmes va arribar de la mà de Carine Montaner i de Josep Majoral.

 
ELS ERRORS
-Problemes a l’es­crit que no poden ser solucionats. Per exemple, a vegades hi posa “proposició de llei” i altres “projectes de llei”. En els textos d’alguns dels Col·legis s’anomena de forma diferent i no s’ha modificat. Com és un text escanejat no es pot canviar.

-Incongruències en la continuïtat del text han estat detectades pels serveis de Sindicatura. La superposició dels textos dels Col·legis professionals dona un sentit incoherent al redactat que tampoc s’ha esmenat.
Etiquetes
Veure’n més
16
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts