x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Cimera de la Francofonia

Martí situa el multilateralisme com a base de la cooperació internacional

El cap de Govern s'ha reunit també amb els primers ministres de Canadà i el Quebec, Justin Trudeau i Philippe Couillard
Trobada entre Toni Martí i Justin Trudeau, durant la Cimera de la Francofonia

Martí defensa el multilateralisme com a eina per a la cooperació internacional

Trobada entre Toni Martí i Justin Trudeau, durant la Cimera de la Francofonia

SFGA
Actualitzada 12/10/2018 a les 17:26
El cap de Govern, Toni Martí, ha intervingut aquest matí a la Cimera de la Francofonia que se celebra a Erevan, Armènia, on ha defensat el multilateralisme com eina indispensable per a la cooperació internacional. En aquest sentit, el cap de Govern s'ha referit al paper essencial de l'educació per a la formació de ciutadans responsables i ha afirmat que l'educació en valors s'ha convertit en una prioritat política per al Principat. En la seva intervenció, Martí ha assegurat que el fet que Andorra formi part de les comunitats de parla francesa, iberoamericana i portuguesa és una oportunitat "per actuar entre països i adoptar compromisos clars en temes claus com el canvi climàtic o les problemàtiques migratòries". En aquest sentit, el cap de Govern ha mostrat la voluntat del Principat d’organitzar una trobada dels espais lingüístics francès, espanyol, portuguès i anglès, durant la Cimera Iberoamericana del 2020.
D'una altra banda, Martí s'ha referit al potencial de la comunitat francòfona per a trobar mecanismes innovadors per intercanviar coneixements i bones pràctiques que impulsin un desenvolupament sostenible i respectuós amb la diversitat cultural.


Trobada amb Justin Trudeau i Philippe Couillard

Toni Martí ha mantingut també una trobada amb el primer ministre del Canadà, Justin Trudeau, amb el qual han acordat impulsar les relacions entre els dos Governs per intercanviar experiències i coneixements al voltant de la desestacionalització del
turisme. També han tractat aspectes relacionats amb la mobilitat dels estudiants i la possibilitat de realitzar pràctiques professionals durant l'estança a Canadà.

D'una altra banda, Martí s’ha reunit amb el primer ministre del Quebec, Philippe Couillard, amb qui han acordat una col·laboració en l’àmbit de l’educació per compartir experiències en aspectes com la implementació de l’educació per competències. A la reunió, també han tractat aspectes relacionats amb la mobilitat dels estudiants entre els dos territoris.
Etiquetes
  • #1 Els mitjons de Justin Trudeau
    (12/10/18 18:22)

    És el mateix discurs de tots els polítics que es posen de genolls davant d'Europa, fent homenatge a les subvencions a canvi d'obeir els designis del programa globalitzador.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts