x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Successos

Empresonen el gerent d'un comerç de la capital per contraban de tabac

A l’home, resident francès, se li atribueix la venda a grups gals dedicats al tràfic il·lícit
Operació Olimpiades

Operació Olimpiades

Quatre persones han estat detingudes i s'han comissat 4.725 quilograms de tabac de pipa d'aigua, valorats en 216.699 €

Els dos vehicles comissats i part de la mercaderia.

Empresonen el gerent d'un comerç de la capital per contraban

Els dos vehicles comissats i part de la mercaderia.

SFP
Actualitzada 11/10/2018 a les 12:31
Quatre persones detingudes i el comís de 4.725 quilos de tabac de pipa d’aigua valorat en 216.699 euros és el balanç de l’operació Olimpíades, un nou cop contra el contraban dirigit a França i el blanqueig de diners, fruit de la cooperació entre la policia, el grup antifrau de la duana i els serveis de duana gals. Entre els quatre arrestats hi ha un resident, un home francès de 27 anys que regentava una botiga de la capital i al qual s’imputa la venda de tabac a grups dedicats al tràfic il·lícit de tabac. Ha estat l’únic arrestat que ha ingressat en presó provisional després de declarar davant el batlle. Als altres tres detinguts, no residents i també de nacionalitat francesa, se’ls ha expulsat del país després de ser jutjats a través d’una ordenança penal.
L’origen de l’operació Olimpíades és, segons va informar la policia, la detenció a França, a la duana de Porta concretament, d’un no resident de nacionalitat francesa que conduïa una furgoneta carregada amb una tona de tabac de pipa d’aigua procedent del Principat. Allò va succeir dimecres de la setmana passada i la policia va iniciar una investigació fruit de la qual va identificar el subministrador de la mercaderia: el comerç d’Andorra la Vella regentat pel resident francès. La tasca del cos d’ordre va culminar durant el cap de setmana. Dissabte es va detectar la presència d’una furgoneta model Renault Master i amb matrícula francesa que havia carregat més de dues tones de tabac de pipa procedents de l’establiment investigat. La matinada de diumenge el gerent del comerç, conduint un turisme del Principat, efectuava tasques de pilot de la furgoneta i tots dos vehicles es dirigien a la frontera francoandorrana. Els agents els van interceptar abans que abandonessin Andorra i van detenir el grup, el gerent i les altres tres persones, de 18, 19 i 31 anys.

A l’interior de la furgoneta van comissar 208 caixes de tabac de pipa d’aigua, prop de 2.500 quilos valorats en 114.466 euros. En l’escorcoll posterior tant a l’establiment comercial com al domicili del gerent es van afegir 186 caixes més, 2.229 quilos valorats en 102.233 euros. Segons va afegir el cos d’ordre, fruit d’aquests registres també es va comissar “diversa documentació rellevant per a la investigació”, així com els dos vehicles en què viatjaven els quatre detinguts, un rellotge de luxe valorat en 17.000 euros i uns 18.000 euros en efectiu.
Els investigadors han determinat que l’empresari resident es dedicava a vendre quantitats importants de tabac de pipa d’aigua i que també hauria fet tractes amb d’altres grups de contrabandistes de l’Estat veí. L’estimació és que el tràfic hauria estat de prop de les set tones de tabac, valorades en 315.000 euros.

És la segona operació en poc més de 15 dies contra el contraban en què hi ha implicat el gerent d’un establiment comercial del país. En l’anterior operació, Bullabesa, se’l va controlar juntament amb dues persones més, no residents i que van ser interceptades en un vehicle amb tres dobles fons preparats per amagar la mercaderia . En aquella ocasió la policia va comissar 15.600 paquets de tabac.
 
LA POLICIA REP LA VISITA D'UNA DELEGACIÓ DE LA INTERPOL
La policia va rebre dimarts la visita oficial d’una delegació de la secretaria general de la Interpol, que es va emmarcar dins del programa de visites per a la revisió dels estàndards de qualitat de l’oficina central nacional (OCN) de la Interpol a Andorra. Segons va informar ahir el cos policial en un comunicat, el grup d’experts va fer una presentació sobre el funcionament de l’organització i les noves eines a la sala d’actes dels despatx central de la policia.

La conferència va ser inaugurada pel ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, i pel director del cos, Jordi Moreno. A l’acte també hi van ser presents magistrats del Tribunal de Corts, membres de la fiscalia i de la Batllia, alts comandaments del personal policial i investigadors. Andorra es va adherir a l’Organització Internacional de la Policia Criminal Interpol (OIPC-Interpol) l’any 1987. Actualment, l’ens està format per 192 països membres. L’OCN Andorra forma part de la nova oficina de cooperació policial internacional, adscrita a la direcció de la policia. La seva funció és assegurar i desenvolupar la mútua cooperació policial en l’àmbit internacional, tot i que també vetlla pels drets humans i per promoure la creació de projectes en la lluita contra el crim.
La cooperació policial es basa en el principi de la no intervenció en assumptes que revesteixen caràcter polític, militar, religiós o racial. La policia, a banda de treballar amb la Interpol en matèria de cooperació, també participa activament en el seu funcionament organitzatiu, en concret per a la regió d’Europa.
Etiquetes
  • #7 Pere
    (11/10/18 13:55)

  • #6 Algeria
    (11/10/18 12:51)

    Ostres desde que la policia controla el tabac quines garrotades , cuidado que algun de st julià ja tremola ajjajaja

    Respondre
  • #5 Carles
    (11/10/18 11:37)

    Aquí el que ha passat es que es francès, si fos del péis ja veuríem . . . .

    Respondre
  • #4 Eyes
    (11/10/18 11:31)

    Efectivament, un altre cap de turc per crear una cortina de fum de cara a Europa, mentrestant, qui vigila el vigilant .....?

    Respondre
  • #3 Pere
    (11/10/18 11:18)

    Despistats tabaquers va dir..
    Si, deus parlar dels traïdors i els venuts del nou règim col·laboracionista. Ja vindran les eleccions i ja en parlarem...
    Ja veurem si UE, UA o UU!.

    Respondre
  • #2 Despistats tabaquers
    (11/10/18 10:54)

    Alguns encara no saben que el negoci del tabac s'ha acabat.

    Respondre
  • #1 Pere
    (11/10/18 10:00)

    Sempre és el mateix, fer caure algun cap de turc i que la cosa continuï. No vindria malament, controlar al qui controla i als seus amiguets...

    Respondre
7
Relacionades
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts