x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
política

DA ofereix el lideratge a Espot i espera que l'accepti en una setmana

La comissió del partit, per unanimitat, va decidir proposar el ministre com a cap de llista
Xavier Espot segurament anunciarà aquesta setmana que serà el cap de llista de DA.

DA ofereix a Espot el lideratge i espera resposta en set dies

Xavier Espot segurament anunciarà aquesta setmana que serà el cap de llista de DA.

Actualitzada 10/10/2018 a les 12:39
L’oferiment a Espot perquè encapçali la llista demòcrata en les properes eleccions es va fer per unanimitat en la trobada de la comissió demòcrata de dimecres passat. La intenció inicial de l’equip a qui es va encomanar la tasca d’analitzar qui era el candidat idoni era que Espot, segons fonts properes al cas, acceptés el mateix dimecres. El ministre de Justícia, Interior i Afers Socials va demanar, però, uns dies abans de donar la resposta. Va al·legar que volia mantenir diverses reunions abans de comunicar oficialment la seva resposta. Tant dins de la comissió com del partit es dona per fet que l’escaldenc acceptarà l’encàrrec de substituir Toni Martí al capdavant de la candidatura de DA.
Els demòcrates, segons les mateixes fonts, opinen majoritàriament que ja ha arribat el moment d’anunciar qui serà el nou líder perquè hi ha tot un seguit de moviments polítics que requereixen que DA tingui un interlocutor de futur. Es considera que Xavier Espot ha de poder parlar amb els representants d’Unió Laurediana i Ciutadans Compromesos de la Massana per intentar una aproximació respecte a la possibilitat d’una coalició per a les properes eleccions. Els lauredians ja havien tramès, segons fonts properes a UL, que no tenien cap intenció de negociar amb Toni Martí, ja que volien com a interlocutor aquell que estigui al capdavant dels demòcrates en els comicis.


L’única opció de consens

L’anunci de la data de les eleccions ha disparat l’activitat preelectoral i bona part de DA és partidària que el nou líder prengui protagonisme. Perquè, a diferència del que era habitual en d’altres mandats, tant els socialdemòcrates com els liberals (que aniran en coalició als comicis) ja han elegit els caps de llista. Espot ja disposava des de feia mesos de l’etiqueta del consens, tot i que ha mantingut des del primer moment que en cas que se li proposés no tenia clar si l’acceptaria o no. Actualment, però, es dona per fet que prendrà les regnes, ja que si havia de rebutjar s’entén que ja ho hauria anunciat. El consens que s’ha format al voltant de la seva figura comporta que la renúncia obriria una guerra interna, ja que no hi ha cap altre candidat (dels que sembla que acceptarien l’encàrrec) que tingui un suport ampli dins del partit.
 
EN ESPERA PER A NOUS MOVIMENTS
La designació d’Espot com a candidat de DA és una decisió molt esperada pels sectors més crítics dels demòcrates amb el Govern. És public dins del partit, segons fonts de la formació, que si el ministre és el candidat es tancaran files, però que sí és un altre s’obrirà la porta que hi hagi fugues. Es considera que representa totes les sensibilitats del partit.
Etiquetes
Veure’n més
30
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts