x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Tribunals

Els Pujol volen una indemnització de Cierco per revelar els comptes

La família instarà una “forta” compensació en la querella que té a Andorra contra Higini Cierco
Actualitzada 09/10/2018 a les 12:37
Josep Pujol ha explicat en una carta que va enviar al comissari de la policia patriòtica José Manuel Villarejo que “tenim una causa oberta contra Higini Cierco a Andorra per revelació de secret bancari i li demanarem una forta indemnització”. Pujol li tramet que “hi ha moltes preguntes que m’agradaria fer-te i que només tu pots respondre, com per exemple qui et va donar realment la informació dels comptes de la meva mare i els meus germans a BPA”. Pujol destaca que “el meu dubte és si la culpa és realment seva o ens estem equivocant de banc, tu millor que ningú saps qui et va donar la informació i la teva ajuda seria fonamental per no cometre errors”. Continua indicant que “m’agradaria saber també qui li va escriure els guions a Victòria Álvarez, perquè tu i jo sabem que el Jordi mai va baixar motxilles plenes de diners des d’Andorra, qui va crear el bulo dels 3.000 milions?”.
La carta va ser tramesa per Josep Pujol a la presó d’Estremera, on Villarejo es troba empresonat de forma preventiva davant les acusacions d’estafa, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal. Pujol diu a Villarejo que “recordo molt bé la reunió que vam tenir el 2014 quan ja s’havia publicat la notícia a El Mundo [la captura de pantalla amb les dades dels comptes dels Pujol a BPA], tu em vas dir que la famosa captura de pantalla era obra teva i jo et vaig donar les gràcies perquè amb la publicació de la notícia tota la família havia pogut regularitzar [els diners que tenien a BPA davant de la hisenda espanyola] i que amb això s’evitava qualsevol altre delicte fiscal i de blanqueig, ja que els fons no tenien cap origen delictiu”. I hi afegeix que “gairebé quatre anys després es va confirmant el que et vaig dir [que els diners no eren delictius], encara que la pilota s’ha fet tan gran que costarà molt que es desinfli i entenc que al jutge instructor li costarà trobar una sortida que satisfaci els mitjans de comunicació”.


“Un xoriço empestat”

Josep Pujol demana a Villarejo que “ni se t’acudeixi marxar d’aquí sense tirar-me un cable [que no es mori], crec que m’ho deus”, i afegeix que “espero que algun dia ens tornem a veure i ara que als dos ens han aplicat la mateixa medicina [l’estigma social], m’expliquis i m’ajudis a entendre el perquè; jo no he robat res a la meva vida i em temo que si no m’ajudes envelliré com un xoriço empestat”.
Cal recordar que els Pujol tenen una querella contra Higini Cierco, Joan Pau Miquel i els policies espanyols Marcelino Martín Blas, Bonifacio Diaz i Celestino Barroso per revelació de secrets vinculats a l’entrega de les dades bancàries dels seus comptes a BPA. Al mateix temps, també es van afegir a la querella per coaccions que els Cierco van presentar contra els tres policies espa­nyols esmentats, als quals acusen d’haver-los amenaçat perquè els donessin les dades dels Pujol. Higini Cierco va reconèixer davant de la batlle Mingorance en la primera declaració que havien cedit a les amenaces de la policia patriòtica espanyola i Joan Pau Miquel havia entregat les dades dels Pujol al comissari Martín Blas en una trobada a Madrid. Miquel ho va negar posteriorment i Cierco es va retractar. La trobada a Madrid en què es donaven les dades va ser gravada per un equip de la policia patriòtica que estava a l’hotel Villa Magna, on es va fer l’entrega.

 
ESPOT CONFIA QUE EL 'CAS BPA' ES PODRÀ
JUTJAR
Xavier Espot va indicar ahir que no es pot pensar en una plantilla del Tribunal de Corts adaptada a casos com el de BPA amb “unes eventuals maniobres dilatòries o circumstàncies excepcionals”. Espot confia que tot i l’allau d’accions processals presentades per Josep Anton Silvestre, que posen en perill la possibilitat que el judici pugui continuar, “vull creure que amb els efectius de què es disposa [el Tribunal de Corts] es podrà fer front a aquest judici com cor­respon a un Estat de dret democràtic”.
Etiquetes
  • #17 Carles
    (10/10/18 16:30)

    Josep va dir..
    Vine a Catalunya per veure que estàs equivocat.

    Respondre
  • #16 Carles
    (10/10/18 16:29)

    ciutadà va dir..
    Doncs això vol dir que Andorra és més normal que Luxemburg, Andorra fa esforços per ésser normal, en canvi Luxemburg és un estat al bell mig de la UE i continuen sent un paradís fiscal.

    Respondre
  • #15 Pregunta
    (09/10/18 22:37)

    I que els diners siguin fruit de la corrupció no importa??? (espero que aquest no me'l censureu)

    Respondre
  • #14 ciutadà
    (09/10/18 16:13)

    Joan va dir..
    jo no pretenc res... només constato, constato que us heu carregat el país i espero de tot cor que a les pròximes eleccions us ho facin veure a les urnes!

    Respondre
  • #13 Publireportatge
    (09/10/18 16:05)

    Es curios que entre les noticies penjeu aquests Publi-reportatges, sense restricuons,, oberts, es nota massa....

    Respondre
  • #12 Veni Vidi Vici
    (09/10/18 16:03)

    El Govern del Principat d'Andorra és increïble

    Respondre
  • #11 Andorra el Paradís de les Guineus
    (09/10/18 15:09)

    no se que es mes trist, la notícia on els comentaris que es llegeixen per aquí

    Respondre
  • #10 karlitos
    (09/10/18 14:53)

    lA INDEMNIZACIÒ la LA pagara el CDR, per imbrutar les nostres carreteres i fer servir la nostra plaça per reendificar el seu, per cert potser que no ho facin mes si nostres governants tenem una mica de concens i respectes per el poble andorrà que no te res que veure amb una minoría de catalans, kurdos o el estat islamic……! Respectem perque son Liberals i democratics pero no compartim cap idiologia facista, comunista o nacionalistes…….Som lliures de tot això.

    Respondre
  • #9 Tamarroland
    (09/10/18 13:50)

    Al final el colaboracionisme de DA amb el Gobierno espanyol acabarà sortint. Patètic el paper de “manat” del Toni Martí amb Rajoy. Han perjudicat a molts dels nostres veïns catalans i això és girarà en contra del nostre país. Molt trist.

    Respondre
  • #8 Gatfer
    (09/10/18 13:47)

    3 paraules: Cloacas del Estado...

    Respondre
Veure’n més
17
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts