x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
BENESTAR SOCIAL

Demanen una pensió mínima de 1.200 euros

El president de la Federació d’Associacions de la Gent Gran considera que és una necessitat “vist el cost de la vida”
Simó Duró demana pujar les pensions per l'elevat cost de vida

Simó Duró demana pujar les pensions per l'elevat cost de vida

Martí i Espot han fet referència a l'increment del salari mínim i de les pensions

Demanen una pensió mínima de 1.200 euros

Demanen una pensió mínima de 1.200 euros

Demanen una pensió mínima de 1.200 euros

Elisenda Pallarés
Al voltant de 500 persones van assitir a la Festa Magna al Prat del Roure.

Demanen una pensió mínima de 1.200 euros

Al voltant de 500 persones van assitir a la Festa Magna al Prat del Roure.

Elisenda Pallarés
Actualitzada 09/10/2018 a les 12:38
El president de la Federació d’Associacions de la Gent Gran va demanar ahir un augment del llistó en les pensions “vist el cost de la vida”. “Com a mínim necessitaríem 1.200 euros per a poder viure d’una forma correcta”, va sol·licitar Simó Duró durant la celebració de la Festa Magna, en la qual van assistir uns 500 padrins i padrines de totes les parròquies al prat del Roure. “Fa dos anys parlàvem que tots hauríem de gaudir almenys de 1.000 euros i la gent ja no té suficient. És un error no fer que tothom pugui gaudir d’aquests quantitats”, va afegir Duró.
El president de l’entitat va afirmar que implantar aquestes quantitats “no és difícil perquè [...] quan hi ha una majoria forta es pot trobar diners de tot arreu fent una bona administració i un bon control de l’erari públic”, va reivindicar el president. “Honraria molt Andorra i penso que aquets diners a nivell de pressupost els podrien posar”, va sentenciar Duró.

El ministre d’Afers socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, assegura que hi ha alguns “casos” en els quals “ja estarien entorn dels 1.200 euros de pensió disponible”, referint-se als supòsits en els quals “dos membres de la parella reben una pensió de solidaritat o en el cas de persones que viuen soles o estan vídues”. “Estem en la direcció que sol·licita la Federació de Gent Gran, especialment en les nuclis familiars monoparentals o persones que estan en situació de dificultats econòmiques, “va afirmar el ministre, que considera que l’executiu també està fent “esforços” en el camp de les pensions contributives. “Estem revaloritzant el salari mínim any rere any i a mitjà o a llarg termini les pensions contributives que percebin en uns anys també seran més grans”, va afegir Espot. “No només és una qüestió de voluntat política, també és una qüestió de sostenibilitat de les finances públiques i els que governem hem d’intentar trobar aquest punt d’equilibri”, va asse-nyalar el ministre, que va reivindicar “l’aposta social” de Govern.
 
TONI MARTÍ DIU QUE NO S'HA MENTIT EN L'ACORD AMB LA UE
El cap de Govern, Toni Martí, va afirmar que el “Govern d’Andorra no ha enganyat en res”, referint-se a la negociació de l’acord d’associació amb la Unió Europea. “Sobre la lliure circulació de persones no s’ha negociat res”, va afirmar el cap de Govern durant la celebració de la Festa Magna. “El que no permetrà la UE és que Andorra tingui unes prestacions socials determinades que no estiguin obertes a un ciutadà de la UE. Això és del que es parla quan es parla del subsidi d’atur i altres formes equivalents. Tot està per negociar”, va dir Martí. “Avui dia Andorra no ha claudicat en res”, va sentenciar el cap de Govern, que considera que no serà aquest executiu qui tancarà l’acord.
  • #15 angie
    (11/10/18 09:12)

    Bon dia: la meva mare cobra una pensió de 370€, despres de cotitzar el meu pare des del 68..desgraciadament ens va deixar fa 2 anys i aixó es el q li ha quedat amb ella. Com es pot viure amb aquesta ridicula i surrealista pensió??Creieu q cap politic permetria q la seva mare cobrés aixó??.NOOOO!!!Però la resta si.. ja esta be..de q els avis tinguin una vida indigna i de merda per sobreviure..per q amb aquesta pensió..i son moltes..no tans sols la de la meva mare..sino moltes i encara mes petites..com es viu?? Com es q no fem absolutament res els fills, nets..?? S'ha de fer una manifestació URGENT i demanar parlar amb els politics. Prenguem ACCIO d'una vegada,si us plau...no mes amb acció hi haura una reacció..peró no podem restar al sofa, queixant-nos i criticar..NO..s'ha d'actuar.

    Respondre
  • #14 RieraMachado
    (09/10/18 20:53)

    Alguno de vosotros en algun momento se paro a pensar y hacer dos numeros o solo se habla por hablar? El modelo no es sustenible, es imposible. Me dan ganas de insultar a alguien por lo burra q pueden llegar a ser algunas personas.

    Exemplo sensillo, alguien q cobro 1000€ durante 30 años, llega a la edad de jubilacion con una cotizacion total de 45.000€ esa persona para cobrar 1000€ al mes solo tendria derecho a ellos por 45 meses.

    Las mates son muy sensillas de hacer y el plan tambien. Lo unico es q hay q educar a la gente para q lo entienda y para saber lo q tiene q hacer y el porque.

    Respondre
  • #13 realitat
    (09/10/18 17:27)

    La pensió minima de qui ha cotitzat un minim de 30 anys, no hauria de ser mai inferior al salari minim. Però no 1.200. euros. Es de sentit comú.

    Respondre
  • #12 Dolors
    (09/10/18 15:57)

    Estic molt enfadada perque cada vegada ens enganyan quant estem celebran la carta magna,semore diuen que solucionarán les pensions i despres no fan res porto Andorra 54 anys i ting una pençio de mé, es vergonyos, cotizan durant 40 anys , al pais vei en van dir que estaba en un pais tercer mundista, com ho veuen Srs.Politics

    Respondre
  • #11 Idalina costa
    (09/10/18 15:03)

    Ho trobo molt bé

    Respondre
  • #10 MARKLIN2
    (09/10/18 14:42)

    ELS POLITICS ES FAN LA FOTO,UNES PARAULES I POC MES. NO SOU CIUTADANS DE 1@.

    Respondre
  • #9 Pijo - progres
    (09/10/18 12:30)

    Acabarem com el sud d'Espanya, tots a l'atur, cobrant subvencions, ajudes i atur, a canvi de votar a qui et dóna de menjar, als socialistes ..... que viuen en realitat del gran capital governat per la dreta capitalista.

    Respondre
  • #8 per suposat
    (09/10/18 11:34)

    Per suposat que la gent gran es mereix això, sino més. Ara nomès queda que ens expliqui com es fa i com es financia això, i res, ho tirem endavant. Fácil. Let's make Andorra Great Again

    Respondre
  • #7 Joan
    (09/10/18 10:28)

    Però si el salari base no arriba ni a 1000 euros .... Com poden les pensions estar per sobre del salari base? Estem bojos o què ....?

    Respondre
  • #6 Klot
    (09/10/18 09:59)

    Andorra debería ser un ejemplo a nivel mundial de autogestión impecable.Un país de 80.000 habitantes y ventajas fiscales sobre otros territorios debería ser " perfecto". Sin embargo cae en los mismos errores y va por el mismo sumidero que el resto de Europa. Una pena y una gran decepción.

    Respondre
Veure’n més
15
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts