Hospital

La pacient operada de la cama errònia presentarà una querella

La dona farà una demanda per negligència i falsificació de signatura

La pacient operada de la cama errònia presentarà una querella

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’hospital està finalitzant l’expedient al doctor Ignacio Torrero obert arran d’una suposada falsedat documental en la signatura del consentiment d’una pacient que va ser operada de la cama equivocada. La pacient es troba en espera que la investigació interna –amb diferents pericials cal·ligràfiques– finalitzi per presentar l’acció legal. La direcció de l’hospital, un cop acabat l’expedient, prendrà diverses decisions. La primera, gairebé segura, és l’acomiadament causal del metge a causa que va declarar dues vegades que estava present quan la dona va signar el consentiment quan la prova pericial cal·ligràfica ha demostrat que no va ser ella. O no va ser ella com a mínim conscient. Una de les teories és que se li hauria agafat la mà quan es trobava a reanimació i se l’hauria acompanyat per fer un signatura en el consentiment on acceptava que la cama a operar era l’altra. Cal recordar que en la investigació també està implicada l’anestesista que estava amb Torrero a l’operació. L’hospital no pot actuar contra l’anestesista perquè ja no treballa al centre.

El segon efecte, aquest segur, és que tota la documentació de la recerca interna li serà entregada a la pacient. Amb les proves que s’han aconseguit durant la recerca la dona presentarà la querella criminal, especialment per la falsificació de la signatura. La tercera actuació, aquesta és només probable, passa perquè s’entregui la investigació a la fiscalia per decidir si encausa o no Torrero per la suposada falsedat documental.

Tot el procés s’ha creuat amb la renúncia de Torrero, que la setmana passada va presentar a la direcció l’avís que deixarà de treballar per al Servei Andorrà d’Atenció Sanitària a partir de l’1 de gener. L’anunci, segons metges de l’hospital, seria tan sols un gest perquè Torrero sap que el centre té la intenció d’acomiadar-lo durant aquest mes o el mes vinent per la hipotètica falsedat en dir que la dona havia firmat voluntàriament davant seu el consentiment en què s’especificava la cama equivocada.

El nen que va perdre la cama

Diversos professionals de l’hospital han manifestat recentment la seva perplexitat en constatar que el centre no va obrir una investigació arran de la presumpta negligència mèdica, condemnada per l’Audiència Nacional espa­nyola, per la qual un nen que havia patit un accident d’esquí va acabar perdent la cama. Els fets van passar fa sis anys.

tracking