política

El PS acusa Govern d'afavorir Espanya en el procés català

Espot afirma que també s’haurien tapat banderes andorranes a les carreteres per la Vuelta

El PS acusa Govern d'afavorir Espanya en el procés catalàFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Socialdemòcrata (PS) acusa el Govern de posicionar-se al costat d’Espanya en el procés independentista català. Durant la sessió de control d’ahir a l’executiu, el president de la formació, Pere López, va criticar que el Govern no és “gaire neutral en els conflictes polítics amb els països veïns”. Tot i que durant la sessió a l’hemicicle no ho va mencionar explícitament, el representant va lamentar que el Govern ordenés tapar els llaços grocs en suport als presos polítics catalans a les car­reteres del Principat durant l’etapa de La Vuelta.

López creu que les al·legacions de l’executiu, que va assegurar que ho va fer per motius de seguretat, “donen mala imatge” i que “no es pot oblidar d’on venen els nostres clients”. El representant va fer aquest comentari mentre debatia amb el ministre de Turisme, Francesc Camp, sobre el balanç turístic a l’estiu, però el representant taronja va evitar entrar a la discussió. López va dir que “la llibertat d’expressió és un dret fonamental”.

En declaracions al Diari, el candidat a cap de Govern dels socialdemòcrates també va criticar que l’executiu anunciés per iniciativa pròpia a través de Twitter que no reconeixia la independència de Catalunya, proclamada el 27 d’octubre de l’any passat. “No ho va fer cap altre país i segurament no era el millor moment per pronunciar-se per motu proprio”, va assegurar López, que va afirmar que hi ha hagut persones que s’han sentit “lesionades” davant de la posició del Govern. A més, López veu incoherent que es tapessin només els llaços grocs i que, en canvi, no es fes el mateix amb els missatges a l’asfalt en suport als ciclistes.

Motius de seguretat

El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, va explicar que el posicionament de l’executiu segueix sent el mateix. Espot va reiterar que els llaços grocs es van cobrir per “motius de seguretat” i que la decisió està “totalment desvinculada a qualsevol motiu polític i ideològic”. El titular d’Afers Socials va al·legar que de la mateixa manera que “que es van tapar llaços grocs a la calçada, també s’haurien tapat banderes andorranes”. “El que es tractava era que els espai públics estiguessin perfectament en les condicions de seguretat òptimes per a un esdeveniment d’aquestes característiques”, va afegir Espot. Per la seva banda, el representant de DA, Miquel Aleix, no creu que a Andorra es restringeixi la llibertat d’expressió.

tracking