seguretat social

Més de 5.000 persones ja han triat el seu metge referent

No s’han detectat “incidències destacables” en la primera setmana en vigor

Més de 5.000 persones ja han triat el seu metge referentFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 5.000 assegurats ja han triat el seu metge o pediatra referent, en un procés en què “no s’han detectat incidències destacables en la primera setmana de funcionament” de la mesura que ha d’ajudar en la sostenibilitat del sistema de salut públic. Així ho assegura la CASS en un comunicat de premsa en què informa dels acords tancats en la sessió del consell d’administració de la parapública celebrada ahir.

Un dels punts de l’ordre del dia va ser l’aprovació de la liquidació de comptes del primer semestre d’enguany. Respecte a la branca de jubilació, destaquen les pensions contributives, en les quals s’ha incrementat un 10,3% les despeses pel que fa al primer semestre del 2017, arribant als 44,8 milions. Les despeses de les pensions no contributives, 2,3 milions d’euros, s’han reduït un 4,6%, ja que amb la nova Llei de serveis socials i sociosanitaris el Govern es fa càrrec directament d’aquestes. Quant a la branca general, la CASS ha tingut una despesa de 75,5 milions d’euros el primer semestre de l’any. Les prestacions sanitàries suposen 47,9 milions d’euros, xifra que representa un 1,9% més en relació als sis primers mesos del 2017. Així mateix, les prestacions econòmiques (baixes, pensions d’invalidesa i pensions d’orfenesa) suposen 27,6 milions, un 2,8% més que en el mateix període de l’any passat. El nombre d’assalariats i treballadors per compte propi també ha augmentat envers el 2017. Pel que fa a la branca de la jubilació els ingressos s’han incrementat un 5,6%, xifra que assoleix els 75 milions d’euros. En aquest cas, 70,9 milions provenen de cotitzacions dels assalariats i treballadors per compte propi. La resta (1,8 i 2,3 milions) provenen de les prestacions econòmiques de la CASS i de les transferències de Govern per finançar pensions no contributives, respectivament.

Gestació subrogada

El consell d’administració de la CASS també va aprovar ahir, en el marc de les seves competències, ratificar la decisió del seu precedent, en relació amb l’atorgament de prestacions de maternitat en els casos de gestació subrogada.

tracking