DIPLOMÀCIA

Martí defensa la pau i la democràcia a la Cimera Nelson Mandela a l'ONU

Martí defensa la pau i la democràcia a la Cimera Nelson Mandela a l'ONU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Antoni Martí va intervenir en la Cimera de la Pau Nelson Mandela, en la qual va fer un exercici de defensa de la pau i els valors de la democràcia. Englobada en el marc de la 73a Assemblea General de les Nacions Unides, la cimera se celebra amb motiu del naixement del mandatari sud-africà. El cap de Govern va parlar de Nelson Mandela com un referent polític que “va lluitar per la pau amb la força de les paraules”, amb un sentit del pacifisme i de la democràcia que implica “justícia, reconciliació, oportunitats per a tothom i respecte als drets més fonamentals”.

Martí va recordar a Nova York els 740 anys de pau, neutralitat i desmilitarització del país, situació de la qual gaudeix el Principat amb un sistema democràtic “fortament arrelat”.

El cap de Govern, juntament amb la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, van agrair el suport que els seus homòlegs cubans, el president Miguel Díaz-Canel i al ministre Bruno Rodríguez, van oferir a la candidatura andorrana per acollir la Cimera Iberoamericana el 2020. Cuba va ser dels primers països de la comunitat iberoamericana que va expressar el seu acord perquè el Principat fos confirmada com a seu per a celebrar l’esdeveniment internacional. Tots dos països van mantenir una reunió a la seu de l’ONU en la qual van tractar d’explorar vies per a l’enfortiment de la cooperació. D’altra banda, Ubach es va reunir amb el titular d’Exteriors islandès, Gudlaugur Thor Thordarson, a la seu de les Nacions Unides, que va mostrar la seva voluntat d’intercanviar experiències en l’àmbit de la implementació del cabal de la UE.

tracking