antifrau

Detenen el gerent d'una botiga de la capital i dos clients per contraban

Els compradors adquirien entre 300 i 350 cartrons de tabac al comerç a la setmana

Detenen el gerent d'una botiga de la capital i dos clients per contrabanSFP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia ha detingut tres persones i ha confiscat més de 15.600 paquets de tabac en una nova operació anticontraban que tenia com a epicentre un establiment d’Andorra la Vella. Segons van explicar des del cos d’ordre, diumenge passat es va controlar un vehicle de matrícula francesa i els seus dos ocupants després d’haver constatat que havien fet trajectes sospitosos durant tot el mes de setembre. Segons va indicar el cos d’ordre, tant els seus agents com els de duana van detectar que el vehicle tot terreny abandonava el país de manera regular cada cap de setmana. Diumenge el van interceptar en un carrer de la capital. Hi viatjaven un home i una dona no residents, de 58 i 42 anys, i al vehicle es van localitzar tres dobles fons fabricats al sostre i la part inferior que en aquell moment amagaven 4.010 paquets de tabac manufacturat i 175 grams de cigars. Mercaderia valorada en 14.140 euros. Les dues persones van ser detingudes.

Segons va assenyalar la policia, la investigació ha permès determinar que la parella adquiria “grans quantitats de tabac” en un establiment comercial de la capital: entre 300 i 350 cartrons setmanals. També “petites quantitats” en d’altres comerços. El tercer detingut per la implicació en els fets és el gerent del primer establiment, un resident de 60 anys. En l’operació els agents van confiscar 11.663 paquets de tabac (més els 4.000 i escaig trobats al vehicle), 757 cigars, 12.054 euros i 340 dòlars, i també diversa documentació que es va trobar a l’interior de l’establiment comercial, que va ser escorcollat. Els tres arrestats van passar ahir a disposició del jutge.

Antecedents

Amb les tres detencions de la batejada com a operació Bullabesa la policia en suma catorze en el darrer mes en tres operatius diferents. En un de sol, a Juberri a finals del mes passat, els agents van arrestar nou persones que pretenien transportar les cigarretes a peu per la muntanya. Eren ciutadans residents a França que havien decidit usar la frontera hispanoandorrana degut al reforç dels controls al Pas de la Casa. Uns dies abans, al municipi encampadà, la policia havia arrestat dos joves que usaven un hotel per amagar la mercaderia quan ja la preparaven per a passar-la a territori francès a través de rutes de muntanya.

tracking