x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Patrimoni natural

La setmana de l'isard es tanca amb 80 captures

Banders confirma la tendència a la baixa del nombre d'animals abatuts i ho atribueix al fet que els caçadors són més selectius
El color és d'un bell marró canyella, uniforme, amb una inusitada línia fosca que li recorre longitudinalment el dors

Isard pirinenc

Isard pirinenc

Actualitzada 25/09/2018 a les 12:33
La setmana de la caça de l'isard s'ha tancat amb un total de 80 captures, de les 96 que s'havien autoritzat. El Cos de Banders confirma així la tendència a la baixa del nombre d'animals abatuts, que és lleugerament inferior al nombre de peces adjudicades. Des del cos forestal s'atribueix aquesta tendència al fet que els caçadors són més selectius a l'hora d'escollir la peça a abatre.
La setmana de la caça va començar el diumenge 16 de setembre i va finalitzar aquest diumenge dia 23 amb la participació de 537 caçadors agrupats en un total de 44 colles. El període de caça s'ha tancat amb un total de 4 expedients sancionadors per infraccions diverses: abatre un mufló quan aquest període de caça no ho permet, ferir un isard i no comunicar-ho al Cos de Banders, superar en una el nombre de captures adjudicades a una colla, I abatre un isard i no anellar-lo. Així mateix, des del Cos de Banders s'està investigant la informació rebuda per part dels Agents Rurals de Catalunya a la mort d'un cabrit d'isard per part d'un col·lectiu de caçadors.

D'una altra banda, s'han recollit 49 mostres de melsa que permetran al departament de Medi Ambient conèixer l'estat sanitari de la cabana d'isards al Principat. En aquest sentit, el Cos de Banders ha agraït la col·laboració dels caçadors en la recollida de mostres biològiques i en el recompte general. Pel que fa al control de peces abatudes, el cos forestal ha fet una valoració positiva de la zona establerta a la boca nord dels túnels dels Dos Valires, punt on es van controlar 72 isards, la resta van ser vigilats pels agents distribuïts pel territori. Respecte al termini fixat pel retorn de les anelles per part dels caçadors, aquest acaba el dilluns 8 d'octubre.
Etiquetes
8
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts