x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
justícia

Dos metges han de pagar un milió a un nen que va perdre una cama

L’Audiència Nacional espanyola ha condemnat dos traumatòlegs d’Andorra per diagnòstic erroni
La sentència resol que el diagnòstic erroni va causar que l'amputació fos inevitable.

Dos metges pagaran un milió a un nen que va perdre una cama

La sentència resol que el diagnòstic erroni va causar que l'amputació fos inevitable.

Actualitzada 25/09/2018 a les 12:45
Dos traumatòlegs de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell i l’asseguradora que llavors els cobria hauran d’indemnitzar amb prop d’un milió d’euros un nen que el 2012 va perdre una cama a conseqüència d’un accident d’esquí. Els metges no van detectar la gravetat de la lesió que patia el menor i en arribar a un centre de Madrid –d’on era originària la família– els professionals sanitaris que el van atendre ja no van poder fer res per salvar-li l’extremitat. La família va presentar una querella contra els dos facultatius d’Andorra i l’asseguradora que ara ha quedat resolta a l’Audiència Nacional espanyola després del que s’anomena un judici de conformitat. Acusació i defensa van arribar a un acord que ha validat el jutge. Els dos metges hauran d’abonar una multa de 1.350 euros per un delicte de lesions per imprudència i amb la companyia d’assegurances, que n’és responsable civil, hauran d’indemnitzar l’afectat, que tenia nou anys en el moment de l’accident, amb 930.000 euros.
Segons van explicar fonts coneixedores, la decisió dels dos metges va ser practicar-li al nen una ecografia Doppler, prova diagnostica que serveix per a comprovar si a la zona afectada hi circula la sang i per tant, per a descartar lesions vasculars. Segons les fonts, l’examen té una fiabilitat de més del 90%. En aquest cas va donar negatiu i els facultatius van concloure que la paràlisi que presentava el pacient a l’extremitat inferior dreta es devia al pinçament d’algun nervi. Però el nen va ser traslladat a un hospital de Madrid –amb la família passava uns dies d’esquí durant les vacances de Nadal– i allà se li va diagnosticar una isquèmia, a la zona afectada no hi havia reg sanguini i ja no es va poder fer res per evitar l’amputació.

La sentència de la sala 3 de l’Audiència Nacional, que ahir va avançar el digital espanyol El Confidencial, resol que l’error diagnòstic dels dos traumatòlegs d’Andorra va ser determinant per al desenllaç de la lesió. Entén que la conclusió equivocada dels facultatius va provocar un retard fatal en el tractament correcte i que això va provocar que l’amputació fos l’única solució. El menor va haver d’estar ingressat durant 341 dies i ha patit diverses seqüeles, tant físiques com psicològiques. Alhora de determinar la indemnització també s’han tingut en compte altres conseqüències per a la família, com ara que han hagut d’adaptar el domicili per la discapacitat del menor.
En tractar-se d’un judici de conformitat la sentència ja és ferma. Al seu dia la companyia asseguradora que ha estat part de l’afer era la que donava cobertura a l’hospital i al col·lectiu de metges. Però l’hospital mai no ha estat part en el cas. La família va actuar només contra els dos traumatòlegs que van tractar l’infant.
Etiquetes
Veure’n més
13
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts