TURISME

Creix el nombre de visitants que van entrar al país durant l'agost

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tot i les dades de la Unió hotelera sobre ocupació que auguraven un agost amb menys turistes, tal com va passar al juliol, durant el mes passat es van registrar un 5,5% més de visitants que durant el mateix mes de l’any 2017. Així es reflecteix a les dades que va presentar el departament d’Estadística del Govern d’Andorra. Segons les noves xifres, a l’agost hi van entrar un total d’1.086.942 persones, dels quals 384.481 van ser turistes. Aquesta dada també implica un creixement pel que fa a les de fa tot just un any, ja que hi ha hagut un increment del 6,3%. Concretament han crescut el nombre de turistes espanyols, i en especial els francesos, tot al contrari que els vinguts d’altres nacionalitats, que han baixat en un 1,7%.

Les dades positives es mantenen també quant al nombre de pernoctacions al Principat. Durant l’agost hi ha hagut un creixement del 3,7% pel que fa a les dades de l’agost del 2017, però amb variacions significatives segons el tipus d’allotjament. Mentre que la demanda d’apart­hotels i apartaments turístics ha crescut un 39,2% en comparació amb les dades de l’any passat, altres com els hotels, amb una disminució del 5,1%, han vist reduïdes significativament les reserves.

Dades acumulades el 2018

Les xifres positives del mes d’agost s’han vist reflectides també en l’augment de les dades acumulades durant l’any 2018. Així, des de l’inici de l’any els visitants han augmentat un 2,1%, la mateixa xifra d’increment que els turistes i els excursionistes. No obstant això, les xifres dels darrers dotze mesos varien segons l’objectiu de l’entrada al país. Així, des de l’agost del 2017 els visitants només han augmentat un 0,7%, una dada molt diferent a la dels turistes, que els darrers dotze mesos han vingut un 3,2% més. D’altra banda, els excursionistes han patit un creixement molt moderat.

tracking