reportatge

Whatsapps amenaçadors

La fiscalia demana dos mesos d’arrest nocturn condicional a un home acusat d’assetjar telefònicament una dona de manera reiterada entre el setembre del 2016 i final de maig del 2017. Trucades de matinada, missatges intimidatoris i rams de flors a la porta de casa.

Whatsapps amenaçadorsARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fiscalia demana dos mesos d’arrest nocturn condicional a un home acusat d’assetjar reiteradament una dona amb finalitat de causar-li temor i neguit. En el judici que va tenir lloc divendres passat al Tribunal de Corts, el ministeri fiscal va considerar provats els fets. Uns fets que es remunten al juny del 2016, quan l’acusat i la víctima, una dona resident al Principat, es van conèixer prop del Parc Central. Llavors, segons va relatar la denunciant, ambdós van començar una relació d’amistat, fins al punt que ell va traslladar les seves pertinences a casa de la dona.

Una circumstància que va generar “incomoditat” a la víctima, que va decidir, a final del mes d’agost del 2016, dir-li a l’acusat que la seva relació no podia anar més enllà de l’amistat i que havia de sortir del seu pis. “Aquí va començar tot”, va expressar ella. Trucades de matinada, que es van convertir en missatges de text quan la víctima va bloquejar l’acusat, whatsapps amenaçadors, persecucions pel carrer, així com l’enviament de rams de flors i pastissos a la porta de casa seva. Aquesta situació es va allargar fins a la primavera del 2017. Fins al punt que, va assenyalar la víctima, un dia l’home va perseguir-la amb el cotxe quan ella es dirigia a la platja amb el seu vehicle.

En aquest sentit, segons va explicar, ella circulava pel municipi català de Ponts quan ell, amb el seu cotxe, es va situar darrere per causar-li por. Tota una col·lecció de successos que van provocar una sensació d’inseguretat i paüra constant a la víctima, que els va denunciar a la policia, en especial les comunicacions telefòniques. Gràcies a aquestes proves documentals, múltiples captures de pantalla dels missatges amb un to intimidatori enviats per l’acusat al telèfon mòbil de la dona, el fiscal va poder constatar “de manera clara” l’assetjament.

El ministeri fiscal va destacar les trucades, els SMS o els missatges a través d’aplicacions del mòbil de manera reiterada amb l’objectiu evident de causar por. En aquest sentit, el fiscal va demanar dos mesos d’arrest nocturn condicional a l’acusat com a autor de la contravenció penal de comunicacions telefòniques o electròniques amb finalitat de neguit o temor.

Així mateix, va demanar a l’acusat una indemnització de 1.500 euros per a la víctima en concepte de resposabilitat civil per les hores, el temps i la durada dels fets. L’acusat no va presentar-se al judici. El Tribunal de Corts dictarà sentència el 5 d’octubre.

tracking