La Setmana de caça de l'isard es tanca amb tres infraccions

Els agents rurals van detectar la captura d’un animal de forma furtiva

La Setmana de caça de l'isard es tanca amb tres infraccionsARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Setmana de caça de l’isard va arribar ahir a la tarda a la seva fi després de set dies d’activitat. A falta de les darreres valoracions, s’han arribat a registrar, almenys, tres infraccions, tal com va confirmar el president de la Federació Andorrana de Caça i Pesca, Josep Maria Cabanes. Des del departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya es va detectar la caça d'un isard de forma furtiva, un incident que podria significar una de les infraccions registrades pel cos de banders. Cabanes va destacar que l’objectiu de la federació de cara a la Setmana de caça de l’isard de l’any que ve serà rebaixar el nombre d’infraccions per poder finalitzar amb “zero incidents”.

El darrer recompte a principi del cap de setmana va fixar en més de 60 les captures d’isards dutes a terme, més de la meitat de les 96 permeses. Les dades finals, però, no es coneixeran fins demà, ja que, tal com va informar Cabanes, els caçadors tenen 24 hores per presentar les peces abatudes al cos de banders i acordar així conjuntament el control de la peça. Segons Cabanes, no es va produir cap accident durant la setmana. “Els caçadors han estat molt selectius amb les peces capturades”, va assegurar el president de la federació, fet que va dir que confirma el respecte de les normes de seguretat per part dels caçadors participants.

Enguany els caçadors han hagut de fer colles de sis per abatre una peça, ja que es van fixar en 96 les captures per a un total de 537 caçadors inscrits. Una de les polèmiques sorgides va ser la possible inflació de les dades de caçadors inscrits.

tracking