sanitat

Centre de dia per a malalts d'Alzheimer

Assegura que abans que s’esgoti la legislatura s’haurà localitzat l’espai on ubicar la clínica

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Xavier Espot, ministre d’Afers Socials, va donar resposta a una de les reivindicacions que l’Associació per la malaltia de l'Alzheimer va fer ahir en el marc de la celebració del Dia internacional de la malaltia. El ministre va anunciar la creació d’un centre de dia d’atenció als malalts d’Alzheimer i va avançar que ja s’han “fet passes significatives perquè el centre es pugui posar en marxa”, com per exemple la cerca de la possible ubicació. Així, Espot s’ha compromès que abans que s’esgoti la legislatura ja es tindrà “localitzat” l’espai on s’ubicarà el centre d’atenció diürn.

Espot considera una “obligació” que des de les administracions públiques es posi en marxa, “tan aviat com sigui possible un centre de dia per a persones que pateixen Alzheimer, que tenen una demència o totes aquelles persones que pateixen una malaltia mental”. “Tenim molt clar que volem que sigui un espai inclòs en la comunitat, no volem que sigui ni un espai medicalitzat ni un espai aïllat”, va manifestar, alhora que posava l’accent en el fet que la creació d’aquest centre d’atenció diürn és “una assignatura inajornable”. “En funció de si és un lloc que mereix una petita rehabilitació o si s’ha de fer una estructura nova, els tempos variaran”, va assenyalar.

El ministre va ser qui va representar el Govern a la segona edició de la gala Pere Valls, a la sala Prat del Roure, i a la qual van acudir un centenar de persones i en la qual va actuar el músic Quim Salvat. Montse Valls, presidenta de l’Associació per la malaltia de l’Alzheimer, va manifestar que l’objectiu de la gala era que la malaltia “es faci visible a Andor­ra”, a banda de poder explicar els nous projectes de l’entitat.

Centre de dia per a malalts d'Alzheimer

Centre de dia per a malalts d'Alzheimer

tracking