Recerca a Fígols d'un boletaire desaparegut

L’home, veí de Guissona d’uns 70 anys, es va perdre dimarts a un quart de cinc de la tarda

Recerca a Fígols d'un boletaire desaparegutARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els bombers catalans busquen un boletaire d’uns 70 anys que es va perdre dimarts entre Fígols i Ali-nyà, a la comarca de l’Alt Urgell. Fonts del cos català van explicar al Diari que l’avís es va produir dimarts a un quart de cinc de la tarda, després que el company amb el qual s’havia desplaçat a la zona en denunciés la seva desaparició. Durant aquests dies s’està fent una recerca intensiva a la zona on se’l va veure per última vegada, concretament a un radi d’uns 500 metres, inclosos corriols i penya-segats. També es busca en altres punts més llunyans on es creu que es podria trobar l’home.

Etiquetes:

A través del seu compte de Twitter, el cos català va informar que l’home s’hauria despistat. En l’operatiu de recerca hi treballen una dotzena de mitjans terrestres i dos helicòpters, un dels quals compta amb una càmera tèrmica, mentre que l’altre està encapçalat pel grup de recolzament d’actuacions especials (GRAE). Els mossos d’esquadra i els agents rurals també formen part del dispositiu per trobar el desaparegut. La policia catalana també hi ha destinat una moto del cos, i de la mateixa manera que els bombers catalans, també s’hi ha desplaçat amb una unitat canina policial. En les tasques de recerca també hi prenen part persones voluntàries desplaçades a la zona.

El mateix dimarts, els cossos van trobar la cistella de l’home, després que el seu company ho confirmés. A més, segons les fonts consultades, algun pastor l’hauria vist amb vida. Ahir a la nit, els cossos terrestres van seguir buscant l’home. Al llarg de la nit d’ahir, els bombers van fer una recerca intensiva del boletaire perdut, i ahir al matí es van reincorporar més dotacions terrestres.

Des del mes de maig passat, els bombers catalans han rescatat nou boletaires. Dos d’ells van ser trobats amb vida el passat cap de setmana, després de gairebé dos dies desapareguts. Una dona de 71 anys que anava sola va ser rescatada a prop de la Cova del Toll, a Moià, mentre que un altre home de 71 anys va ser localitzat amb vida a Castellar del Riu, a la comarca catalana del Berguedà.

Consells dels bombers

Els últims dies, i coincidint amb l’inici de la temporada de bolets, el cos de bombers d’Andorra informa a través del seu compte de Twitter de consells i recomanacions que cal fer a l’hora d’anar a recollir-los. Insisteixen que cal portar equipaments adequats, menjar i aigua, i recomanen vestir-se amb colors vius que permetin facilitar la localització en cas de perdre’s per la muntanya. A més, demanen planificar bé la sortida i adaptar el recorregut a les condicions físiques i a la previsió meteorològica.

tracking