Economia

Les Pimes podran demanar 6.000 euros d'ajuts

Actua presenta un nou programa de subvencions dotat amb un pressupost de 190.000 euros

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les petites i mitjanes empreses del Principat es poden beneficiar a partir d’ara d’una nova modalitat de subvencions públiques. El primer programa d’ajuts creat per Actua té un pressupost de 190.000 euros, dels quals 161.500 euros es destinaran a les companyies amb una facturació de fins a 350.000 euros i la resta, 28.500 euros, a empreses que facturin un màxim d’1.500.000 euros. En aquest sentit, durant la presentació pública de les subvencions, la directora d’Actua Empresa, Judith Hidalgo, va destacar que el 85% de les empreses d’Andorra facturen menys de 350.000 euros. Hidalgo va explicar que un mateix beneficiari podrà sol·licitar més d’una subvenció del programa per serveis diferents, però tindrà un màxim de 6.000 euros.

Destinat a serveis externs

Una ajuda que la companyia sol·licitant haurà de destinar a serveis professionals externs, contractats a través de proveïdors andorrans, vinculats a la innovació, internacionalització o optimització empresarial. “L’objecte de les subvencions són aquells serveis que estiguin impactant directament en la competitivitat, no és en el cas d’aquells serveis que fan sobreviure l’empresa en l’estricte sentit de la paraula, sinó que la fan créixer i fer un salt qualitatiu per aconseguir un teixit empresarial resistent als canvis”, va remarcar Hidalgo. D’aquesta manera, ho va exemplificar en la creació de pàgines web orientades al mercat internacional, en la incorporació de noves tecnologies o en la recerca de personal per millorar la competitivitat. Les ajudes es poden sol·licitar a partir d’ara fins al proper 14 de desembre a l’oficina d’Actua de Prat del Rull.

El procediment de concessió de les subvencions és el de concurrència no competitiva, de manera que s’atorguen per ordre de la data de presentació de la sol·licitud fins a esgotar el pressupost disponible del programa o fins a la data límit. Actua serà l’ens encarregat de valorar les peticions.

Per la seva banda, el secretari d’Estat per a la diversificació econòmica, Josep Maria Missé, va subratllar que “és un programa que ve a reforçar part del treball d’Actua, que era de suport a l’empresa andorrana”.

Una ajuda específica

“Creiem que era necessari fer alguna cosa específicament per a la petita i mitjana empresa perquè sovint té més dificultats per afrontar reptes”, va afegir. En aquesta línia, Missé va manifestar que des d’Actua es calcula que “entre 30 i 40 empreses es podran beneficiar d’aquest programa”. De fet, va avançar que l’objectiu és que el projecte tingui continuïtat el 2019. Per fer-ho, Actua ha inclòs una partida d’uns 190.000 euros en el seu pressupost de l’any vinent.

D’altra banda, Josep Maria Missé va aprofitar la presentació per explicar que Actua “ha simplificat” la nomenclatura de les seves diferents marques. Desapareixen Andorra Desenvolupament i Innovació (ADI) i la Fundació Actua. Així, tota l’activitat de l’ens passa a funcionar sota Actua Empresa i Actua Innovació.

Les Pimes podran demanar 6.000 euros d'ajuts

tracking