PROMOCIÓ TURÍSTICA

Festival amb músics “de nivell” la primavera vinent

Francesc Camp avança que “ho veu bastant factible” i vol tancar la cartera “d’artistes de nivell” aquesta tardor

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Turisme està treballant per organitzar un nou festival musical durant la primavera del 2019. Així ho va confirmar al Diari el ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, que va apuntar que la idea és traslladar al Principat el model de l’exitós festival català de Cap Roig en un període en què l’afluència de visitants no és massa elevada. “El que fem amb aquest festival està dins de la línia de tenir esdeveniments al país perquè ens aportin un plus d’oferta turística”, va dir, i va lamentar que “encara hi ha molt camí a recórrer en temporada baixa, especialment a la primavera”.

Precisament en aquest sentit, Camp va avançar que l’esdeveniment musical tindria lloc durant “dos o tres caps de setmana de finals de maig i principis de juny de l’any vinent”, si bé va apuntar que “encara s’ha de tancar el nombre de dies i l’emplaçament concret” on tindrien lloc els diferents concerts.

Eecció de la primavera

Camp va argumentar que l’elecció de la primavera respon a una estratègia per aconseguir atreure “artistes de nivell” abans que actuïn durant l’estiu, especialment a Barcelona i als escenaris de la costa catalana. Fins i tot, el titular de Turisme va indicar que es podria contactar amb cantants que no tinguin actuacions al llarg de l’any vinent a Espanya. “Aquests caps de setmana de temporada baixa de primavera sempre són complicats per a Andorra”, va recordar, i va afirmar que l’hipotètic espectacle seria una “oportunitat” per atreure turistes i convertir el Principat en una referència dins del circuit dels festivals musicals. El ministre va reconèixer que l’esdeveniment s’hauria d’haver celebrat la primavera d’aquest 2018, però que el mes de març “ens vam tirar endarrere perquè teníem poc temps per comercialitzar les entrades”.

A més, Francesc Camp va voler destacar que d’haver-se celebrat, l’espectacle hauria tingut lloc a l’aparcament ubicat davant de l’edifici administratiu de Govern, on hi havia situada l’antiga plaça de toros d’Andorra la Vella.

Cartera d’artistes a la tardor

Per aquest motiu, a hores d’ara, el ministeri està treballant per tenir l’esdeveniment pràcticament tancat amb l’arribada de la tardor i així poder posar en marxa la venda d’entrades amb el marge suficient per aconseguir una recaptació elevada. “L’objectiu és tancar la cartera de cantants aquesta tardor”, va apuntar, i va posar en relleu que “és bastant factible” que sigui així.

CAMP CRITÍCA LÓPEZ PER FER INSINUACIONS ELECTORALISTES

Francesc Camp retreu al president del PS, Pere López, que faci insinuacions per treure rèdit electoral. El titular de Turisme critica el candidat a cap de Govern socialdemòcrata per la seva intervenció de dimarts durant el debat d’orientació política al Consell General, en què va vincular la declaració d’interès nacional de la plataforma de Soldeu al fet que Camp sigui de Canillo. Camp creu que López va fer aquest comentari perquè es pensa que això li podria ajudar a treure rèdit electoral a la parròquia d’Encamp, on el PS anirà de bracet a les llistes territorials amb els liberals (L’A). “Després d’aquest acord amb L’A que molt poca gent entén, on pot obtenir més vots és a Encamp, i entenc que insinuï això perquè potser li aportarà més vots”, replica Camp en declaracions al Diari. El ministre de Turisme, que emmarca aquestes declaracions en un clima de “precampanya electoral”, assegura que té una “visió molt nacional de la política” i que durant els set anys que porta a l’executiu ha impulsat projectes que han beneficiat el país. Posa com a exemples el suport que el Govern ha donat a Vallnord amb les proves de BTT, les col·laboracions amb Caldea o la celebració de la Gran Fondo a Sant Julià de Lòria. “Nosaltres el que hem de fer quan estem al Govern és pensar pel país”, assegura Camp, que creu que López va anar endurint el to a mesura que avançava el debat. “No se’n va poder estar”, va etzibar Camp, sobre la insinuació de López. El titular de Turisme considera que “malauradament les insinuacions respecte al Govern o a alguns ministres estan a l’ordre del dia”, i lamenta que “al final vam tornar a trobar el mateix Pere López dels últims mesos”. Després del Consell, Camp va conversar personalment amb López per tal de demanar-li explicacions.

Festival amb músics “de nivell” la primavera vinent

tracking