política

Vidal assegura que DA escollirà el cap de llista en qüestió “de setmanes”

Creu que “la gran majoria” dels projectes de llei que hi ha a tràmit parlamentari “podrien ser aprovats”

Vidal preveu que DA anunciarà el candidat en unes setmanes
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ball de noms per escollir el candidat de Demòcrates per Andorra (DA) a cap de Govern per a les eleccions generals arribarà al seu final en qüestió de setmanes. Així ho va assegurar ahir el secretari general del partit taronja, Esteve Vidal, que va destacar que des de la formació no s’han fixat una data concreta per fer públic el successor de Toni Martí, si bé va subratllar que “no passarà gaire temps”. En concret, Vidal va avançar que “en un termini no gaire llarg, de setmanes, tindrem un candidat”.

Reunió de la comissió electoral

De fet, el secretari general de DA va explicar, després de la reunió de la comissió executiva del partit, que la comissió electoral encarregada d’escollir l’aspirant a guanyar els comicis “es reunirà ben aviat i quan aquesta comissió faci les reunions que consideri oportunes i tingui el candidat, el proposarà a l’executiva”. “La voluntat és convocar aquesta comissió amb certa celeritat. Ara tenim una data clara d’eleccions i a partir d’aquí estem en terminis absolutament raonables”, va afegir. Esteve Vidal va voler posar l’accent en el fet que aquest “és un mecanisme que ens permetrà trobar el màxim consens”, i va assenyalar que la seva tasca serà “parlar amb qui potencialment podria ser candidat, veure quines ganes té i quins projectes podria tenir”.

En aquest sentit, el secretari general de Demòcrates va remarcar que “no hi ha cap ordre de favorits, però podem estar contents perquè tenim diferents perfils que podrien ocupar aquesta posició”. Pel que fa al debat d’orientació política, Vidal va celebrar el balanç “exhaustiu” per part del cap de Govern “de les moltes reformes que s’han dut a terme”.

Esteve Vidal va afirmar que poden “encoratjar” els parlamentaris demòcrates “perquè encara tenen uns mesos per treballar en els múltiples projectes de llei que hi ha a tràmit parlamentari”. “Mirant el calendari creiem que la gran majoria dels 32 projectes que hi ha, si hi ha un treball parlamentari poden ser aprovats”, va dir, i va afegir que és qüestió de “voluntat política”.

DA NO ACTUARÀ PELS CONFLICTES AL COMÚ LAUREDIÀ

Vidal va afirmar que el partit “de moment no prendrà cap mesura” per intervenir en el conflicte obert al comú de Sant Julià de Lòria, en què les conselleres de la majoria de Laurèdia en Comú Paqui Babero i Meritxell Teruel han quedat fora de la junta de govern. “Continuaran treballant perquè ocupen dues conselleries molt importants, Social i Turisme, i el compromís que vam adquirir com a partit és amb els nostres electors”, va dir. Tot i això, Vidal va titllar la situació “d’incòmoda”, i va remarcar que ambdues “tenen el suport” de DA. Respecte a la possibilitat de trencar la disciplina de vot, va afirmar que “si hi hagués una qüestió molt concreta i que realment fos greu, valoraríem què seria el millor per a nosaltres”.

Vidal assegura que DA escollirà el candidat en qüestió “de setmanes”

tracking