salut

La falta de dermatòlegs no és exclusiva d'Andorra

El responsable de la clínica Dermandtek, Francisco López Gil, afirma, però, que la situació al país és puntual i excepcional

La falta de dermatòlegs no és exclusiva d'Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El doctor Francisco López Gil opina que una situació “bastant excepcional” i que s’ha de resoldre aviat ha estat la causant del col·lapse actual de l’especialitat de dermatologia coberta per la CASS. I és que, per diferents motius, dels cinc facultatius que tenen convenció amb la Seguretat Social únicament una, la doctora Ester Zamora, tenia la consulta operativa. No obstant això, López Gil assenyala que les dificultats per cobrir l’especialitat no són una qüestió exclusiva d’Andorra. “Dermatologia és una especialitat amb molta demanda i hi ha més demanda que oferta”, diu el facultatiu, que sosté que la mateixa situació es dona a la veïna Barcelona, on ell també passa consulta. “És força difícil trobar metges especialistes”, apunta.

La falta de dermatòlegs no ha tingut una incidència destacada a la clínica Dermandtek, que no té convenció amb la Seguretat Social. “Més o menys hem tingut l’activitat de sempre, potser alguna urgència més”, indica. Tenir conveni amb la Seguretat Social no és una qüestió que estigui sobre la taula perquè els dos doctors que estan al dia a dia de la consulta ho han de compatibilitzar amb la feina a la Ciutat Comtal i plantejar-se la incorporació d’un altre especialista toparia amb les dificultats per trobar-ne. No obstant això, “qui sap si en el futur el més convenient per a la clínica serà tenir conveni”.

El ministre portaveu, Jordi Cinca, també es va referir a la problemàtica tot argumentant que s’han impulsat mesures de xoc especialment dirigides a garantir que els pacients amb necessitats urgents tinguin assistència.

tracking