Reportatge

Una cervesa, si us plau

Andorra és un dels països on beure cervesa és més econòmic, en especial si es compara amb el preu a França o a d’altres estats propers de l’Europa Central

Una cervesa, si us plau

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cervesa és una de les begudes més populars del món, i amb l’arribada de l’Oktoberfest, la festa popular alemanya on aquesta beguda és la gran protagonista durant dos mesos, a molts països es dispara el seu consum. Per a tractar de vigilar l’economia dels amants de la cervesa, han creat una guia que recopila el preu de la beguda alcohòlica a cada Estat europeu. Andorra és un dels països del continent on és més econòmic beure cervesa. Amb un preu de 2,50 euros, la cervesa al Principat és molt més barata que la d’altres països, i en especial en aquells més propers. Mentre que a Espanya el preu es manté en uns nivells semblants que al Principat, amb un cost de 3 euros, a França el preu de la cervesa es dispara i arriba fins als 7 euros, el que implica una diferència de 4 euros i mig amb el cost a Andorra. Les dades les ha recopilat Musement, una plataforma de reserves d’activitats a nivell mundial.

L’estudi, que també recull les principals cerveses locals de cada país, sent la cervesa Alpha la que apareix per al Principat, mostra que hi ha zones a Europa en les quals és possible beure per menys d’un euro. És el cas de l’Azerbaidjan, on una bir­ra costa 75 cèntims d’euro, o a Ucraïna, on el preu és de 81 cèntims d’euro. Per contra, el país que té l’honor de tenir la beguda d’ordi més cara és Islàndia. Si a algú li ve de gust una cervesa al país nòrdic, a banda de la dificultat per a demanar-la en l’idioma local, el preu s’elevarà fins als 9,64 euros. Així, la zona central de l’Europa occidental i el nord del continent engloben els països on la cervesa és més cara.

DICCIONARI DE CERVESES

Aquesta guia també pretén ajudar els amants de la cervesa a conèixer com demanar la beguda a cada país. Per a Andorra, la fórmula màgica que s’assenyala és “una cervesa, si us plau”, una expressió que de ben segur s’ha sentit molts cops durant els dies de més calor a l’estiu. L’estudi no mostra quin és el consum de cervesa per càpita a Andorra la Vella, dada que sí apareix als països amb més habitants. En aquest camp, la República Txeca és l’Estat on més es consumeix la beguda alcohòlica, amb 143,3 litres de consum per càpita, superant àmpliament països com Irlanda o Alemanya.

tracking