Energia

Calvó es reunirà amb l'Aldosa Veïns abans que comencin les obres de l'ETR

La ministra espera que es puguin iniciar els treballs abans de final d’any i evitar l’hivern

Calvó es reunirà amb l'Aldosa Veïns abans que comencin les obres de l'ETRARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, es reunirà amb els membres de l’Aldosa Veïns abans que comencin les obres per fer l’ETR a la Gonarda, tal com li havien demanat fa uns dies. Calvó va afirmar que els mantindrà “al dia” de totes les decisions i que també formaran part de la mesa per seguir l’evolució dels treballs. “Abans de començar les obres farem una trobada amb ells per notificar-los qui serà el cap del projecte, però encara no sé quan serà perquè abans les haurem d’adjudicar”. La ministra va recordar que ja s’ha fet l’edicte per a la construcció de la terminal però no va voler avançar terminis fins que el procés s’hagi tancat. “No marquem dates, de moment. Esperem a rebre les ofertes, que els tècnics les analitzin i després adjudicarem les obres a la millor oferta. Serà aleshores quan els ho notifiquem als veïns” i va afegir que espera poder-ho fer abans de final d’any perquè amb l’arribada de novembre o desembre, els treballs es podrien fer més feixucs. “Esperem que no se’n vagi a l’hivern perquè podria dificultar l’inici de les obres però això anirà en funció de la data d’adjudicació”, va dir.

Calvó també va atendre les demandes que el portaveu del col·lectiu veïnal, Javier Iriarte, li va fer fa uns dies, on li demanava que designés un interlocutor concret i que respectés l’acord sobre la seva participació en la mesa de seguiment de les obres. Per la ministra, les parts implicades; Govern, comú, FEDA i Nord Andorrà, compliran amb el que van dir i escoltaran les demandes dels veïns.

Iriarte va comentar fa uns dies que tenia ganes de començar les reunions de la mesa de seguiment dels treballs per veure com evoluciona el projecte. Tot just s’ha aprovat l’edicte per fer la construcció, però als veïns els grinyola que no s’hagi parlat d’alguns temes que en el seu moment van posar sobre la taula, com el recorregut dels camions de gran tonatge o les mesures d’insonorització.

tracking