La Vuelta a Andorra

Andorra ja negocia la tornada de la Vuelta l'any vinent

L’etapa íntegra al país amb final al santuari de Canòlich tanca dues jornades de ciclisme de primer nivell al Principat

Andorra ja negocia la tornada de la Vuelta l'any vinentEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 73a edició de la Vuelta a Espanya va acomiadar-se ahir del país després de l’etapa íntegra al Principat, que va posar el punt final a dos dies “espectaculars de ciclisme a Andorra”, segons va reconèixer Javier Guillén, director de la cursa. El màxim responsable de la cursa va agregar que “hem d’estar encantats per tenir aquest final de Vuelta amb dues etapes tan èpiques i del gust de l’aficionat”, i va concloure de manera contundent que “a qui li agradi el ciclisme ha d’estar emocionat, i a qui no li agradi, li agradarà a partir d’ara”.

Des de l’executiu van mostrar un punt de vista similar, i el ministre de Turisme, Francesc Camp, va declarar després de l’etapa amb final al santuari de Canòlich que “tot ha anat força bé i estem força satisfets. Volíem que la Vuelta es decidís a Andorra i així ha estat”. Per últim, va explicar que “és una sort tenir la penúltima etapa per l’audiència que ha tingut i perquè la cursa no s’ha decidit fins al final”. De la seva banda, el cap de Govern, Toni Martí, també va seguir en la mateixa línia, i va manifestar que “ha estat espectacular, quan arriba la Vuelta mai decep i l’organització és esplèndida”.

Retorn encarrilat per al 2019

Sense confirmar-ho al cent per cent, totes dues parts han donat a entendre que la Vuelta a Espanya repetirà la visita al país per tercer any consecutiu, i per vintena vegada des del 1965. El ministre de Turisme, Francesc Camp, va manifestar que “estem treballant perquè tornin, dins del seu recor­regut estan pensant en Andorra i jo crec que no es pot assegurar del tot, però hauríem de tornar”. També va donar com a pràcticament segur el retorn el cap de Govern, que va declarar que “tot apunta que tornarà, i no vull avançar res, però ho farà amb més novetats”.

El director de la Vuelta a Espanya, Javier Guillén, va assegurar que “tenim tots els motius i raons per venir a Andorra després del subidón d’avui”, i fins i tot es va permetre fer broma, preguntat per les paraules dels representants de l’executiu: “si el Govern diu això [que la cursa està a prop de tornar l’any que ve], a mi mai m’agrada deixar-los malament, especialment a aquest executiu, amb qui tothom sap que em porto tan bé, perquè els devem molt per grans etapes com les de divendres i la d’ahir”.

Per últim, preguntat per un hipotètic traçat el 2019, Guillén va explicar que “l’important és venir, i després ja veurem amb quin recorregut, i els ciclistes ens donaran la seva entrega, valentia i èpica. Els hem d’agrair que sempre que la Vuelta ve, acaba triomfant”.

Força presència de públic

L’etapa d’ahir va reunir més públic que en edicions anteriors, ja des de la sortida a Escaldes-Engordany, fins a les rampes del coll de la Gallina. En aquest sentit, el ministre de Turisme va destacar que “no ho sabrem fins que no tinguem dades de Mobilitat, però ha tingut un gran impacte de visitants al país”.

El desenvolupament de la cursa va provocar els habituals problemes de mobilitat a les carreteres del país. A les 9 del vespre la circulació ja era fluida a tota la xarxa viària del Principat.

Andorra ja negocia la tornada de la Vuelta l'any vinent

tracking