Justícia

Educació presentarà al·legacions al TC per donar més força al recurs dels mestres

El tribunal va tombar el del Govern per l’anul·lació del concurs per consolidar places de 20 docents

Educació presentarà al·legacions al TC per donar més força al recurs dels mestres

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern presentarà al·legacions per donar suport al Sindicat d’Ensenyament Públic (SEP) i als 13 professors afectats per l’anul·lació del concurs que es va dur a terme l’any 2016 per consolidar una vintena de places de mestres eventuals, va avançar ahir al Diari el ministre d’Educació, Eric Jover. Un concurs que va anul·lar el Tribunal Superior després que un mestre d’anglès impugnés la resolució del comitè tècnic de selecció per a la provisió de places del cos especial d’ensenyament, que el va declarar no apte en la prova professional escrita. El Superior instava el Govern en la seva sentència a retrotraure el concurs al moment anterior a l’elaboració i pràctica de la prova professional.

Recentment, el Constitucional ha tombat el recurs presentant pel Govern contra la decisió del Superior. Un recurs en què l’executiu va al·legar que la sentència no estava prou fonamentada en dret i que no s’havia tingut en compte el dret a la defensa dels docents que havien guanyat el concurs. El Constitucional considera que la decisió del Superior sí que està fonamentada en dret i que el Govern no podia invocar els drets d’uns tercers. L’alt tribunal, però, ha deixat en suspens l’execució de la sentència del TS per permetre al SEP i als 13 professors afectats recórrer la mateixa. El Govern, en aquest cas, donarà suport al recurs.

Jover va indicar que si el Constitucional torna a donar validesa a la sentència del Superior, des del ministeri d’Educació “buscarem la manera de fer el nou concurs perquè sigui els menys lesiu possible per als mestres”, que van consolidar la plaça d’eventuals en l’edicte que el Govern va publicar el 2016. És a dir, que no es començaria tot el procés del concurs i que a la prova professional que s’hauria de repetir només es podrien presentar els candidats que van ser considerats aptes, tretze, i els no aptes. En total serien una vintena de persones.

El ministre també va confirmar al Diari que s’ha presentat un recurs administratiu contra un edicte del 2018 per consolidar places d’eventuals. L’ha presentat la mateixa persona que va recór­rer el concurs del 2016.

tracking