Justícia

Espot considera els testaments una bona eina de solidaritat

Convida a recuperar la pràctica de le darreres voluntats i a especificar si es vol fer algun llegat

Espot considera els testaments una bona eina de solidaritatSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, va convidar ahir les persones que volen cedir part del seu patrimoni a alguna organització de caràcter social o solidari després de la seva mort a especificar-ho en el seu testament. Ho va fer en el marc d’un dinar organitzat per Unicef en el qual la notària Rosa Maria Ferràndiz va impartir una conferència titulada La importància de fer testament. I com ampliar la vostra solidaritat a generacions futures. La jornada, en commemoració del Dia internacional del llegat solidari i a la qual van assistir una seixantena de persones, la va inaugurar el ministre Espot, que va assegurar que “el testament és l’acte jurídic més important al llarg de la vida des del punt de vista patrimonial”. Després de recordar com ha evolucionat la societat, que ha passat de la figura de l’hereu amb l’objectiu de no dividir la propietat, l’empresa o el negoci a la tendència a repartir el patrimoni familiar a parts iguals entre tots els hereus, el ministre va qualificar de “molt recomanable” fer sempre les últimes voluntats.

D’aquesta manera, va dir, si es vol es pot vincular el testament amb la pràctica de la solidaritat. Un exercici, va continuar, que era molt habitual fa uns anys amb llegats a organitzacions de beneficència que normalment eren institucions que depenien de l’Església catòlica. Després d’indicar que ara aquest tipus d’organitzacions s’ha diversificat, Espot va dir que és un bon moment per actualitzar la tradició de fer testament i incloure en els mateixos llegats per a la solidaritat.

La presidenta d’Unicef, Laura Álvarez, va assenyalar que per a l’entitat i els seus projectes solidaris seria “molt interessant” que s’estengués aquesta pràctica.

tracking