x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Projectes sanitaris

Nou centre de medicina esportiva

El doctor Aleix Vidal estableix un espai amb quiròfan inclòs especialitzat en medicina i traumatologia de l’esport
El centre de medicina esportiva estarà ubicat a l'avinguda Fiter i Rossell i, en detall, el traumatòleg Aleix Vidal.

Centre privat de medicina i traumatologia de l'esport

El centre de medicina esportiva estarà ubicat a l'avinguda Fiter i Rossell i, en detall, el traumatòleg Aleix Vidal.

Actualitzada 13/09/2018 a les 12:30
El traumatòleg Aleix Vidal obrirà un centre a l’avinguda Fiter i Rossell que es dedicarà tant a la medicina de l’esport com a la traumatologia. El projecte s’ha estat treballant durant un any amb Actua i finalment es tirarà endavant una vegada desenvolupat el pla estratègic i de negoci. El doctor Vidal és un traumatòleg amb un equip de vuit persones a Teknon (Barcelona), però també compta amb una clínica a la Vall d’Aran i una altra a Boí i Taüll especialitzades en accidents d’esquí.
Les obres a l’espai de l’avinguda Fiter i Rossell, molt a prop de l’hospital, es preveu que durin uns sis mesos. Si el calendari es compleix Vidal indica que “la nostra intenció és obrir al març o com a molt tard a l’abril”. El projecte de centre de medicina esportiva comptarà tant amb especialistes que treballen amb Vidal com amb metges del país. Es comptarà amb col·laboradors com Bernat Escoda, Carmen Mombiedro o Joan Torrent. Els tres estan especialitzats en medicina de l’esquí i treballen amb accidents. El projecte també comptarà amb d’altres col·laboradors com ara el traumatòleg Santiago Raggio. No es descarta que d’altres especialistes, sobretot traumatòlegs, puguin col·laborar amb el centre.

La intenció d’Aleix Vidal és “un projecte que ha de tenir tres potes”. La primera passa per la medicina esportiva, especialment en temes de prevenció de lesions i de com desenvolupar correctament l’activitat. La segona passa per la traumatologia. En aquest cas es faran intervencions sempre que es tracti de cirurgia ambulatòria que no necessiti ingrés. Hi haurà un contracte amb l’hospital amb la possibilitat d’utilitzar les instal·lacions del nostra Se-nyora de Meritxell en cas que la intervenció requereixi ingrés. Vidal va indicar que esperen fer una “joint venture i que els puguem llogar també quiròfans quan necessitem fer les intervencions amb ingrés”.

ACORDS PER A LA RECERCA
La tercera pota de la iniciativa està relacionada amb la investigació i la recerca, especialment amb les teràpies regeneratives. El centre estarà abocat a la innovació en teràpia cel·lular. Per a aquest vessant el doctor Aleix compta arribar a acords amb la Universitat d’Andorra i també amb l’hospital. Un cop estigui en marxa el projecte està previst que s’iniciïn les converses per saber en quins camps es pot concretar la col·laboració.

Tots els vessants estan únicament destinats a la medicina privada i no hi ha cap intenció, segons el doctor Vidal, d’intentar entrar amb convencions amb la CASS. La voluntat és no interferir en la sanitat pública ni amb els professionals que s’hi dediquen. Vidal destaca que “en cap cas volem augmentar la despesa sanitària pública i tan sols hi serem en l’àmbit privat”. El traumatòleg va voler agrair el paper que ha tingut Actua des del principi acompa­nyant-lo en el projecte.
 
TRENTA ANYS D'EXPERIÈNCIA
Aleix Vidal té trenta anys d’experiència en traumatologia i està especialitzat en l’esport, dels quals acumula vint a Teknon. L’equip a l’hospital barceloní el conformen Joan Sarasquete, David Roca, José María Cavanilles, Ignacio Mur, Sergio Eduardo Aguirre Chambeaud i Pablo Fernández de Retana. Són especialistes en cirurgia ortopèdica i traumatologia. Integren un equip dedicat a la traumatologia i la medicina de l’esport, amb 20 anys d’experiència en el tractament de les lesions esportives, especialment de l’esquí i el surf de neu i la cirurgia de maluc, espatlla i genoll.
Etiquetes
  • #7 Santi
    (01/10/18 12:04)

    Algu sap si en aquest centre nomes treballaran metges o s'incloura un equip multidisciplinar amb metge, fisioterapeuta i preparador físic??

    Respondre
  • #6 Ciutadana
    (13/09/18 21:21)

    Espero que sigui un bon professional.
    De tota manera em pregunto... Primer desmantellen el servei de trauma, després bé un de fora a preu d'or, per dirigir les ruïnes, i ara, fins Balmes, s'obre un centre privat... Crec que retrocedim en comptes d'avançar!

    Respondre
  • #5 Cifuentes
    (13/09/18 17:24)

    Tindrà un màster?

    Respondre
  • #4 Sanitat business
    (13/09/18 16:50)

    Ja queda menys per privatitzar tota la sanitat i les jubilacions...

    Respondre
  • #3 Blai
    (13/09/18 15:27)

    Arnau .... i perquè no et preguntes quants metges de l hospital tenen especialitat reconeguda a la UE? Alguns porten anys operan , altres inclús son caps de servei . Però només veiem als “de fora”! 

    Respondre
  • #2 Arnau
    (13/09/18 11:16)

    I la meva pregunta és : aquest metge té l'especialitat en "Medicina en l'esport" ? Per que una cosa és ser traumatòleg i una altra molt diferent haver fet el MIR en Medicina de l'Esport.

    Respondre
  • #1 loli
    (13/09/18 08:28)

    I la meva pregunta es....entrarà per la CASS?

    Respondre
7
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts