Aprovada per unanimitat la llei de transició energètica

El consell també ha aprovat per assentiment el text regulador del fons de garantia de dipòsits i del sistema de garantia d’inversions

Aprovada per unanimitat la llei de transició energèticaC.G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Consell General ha aprovat per assentiment aquest matí la llei d’impuls de la transició energètica i del canvi climàtic, tot i que el grup parlamentari liberal, així com SDP, ha criticat que l'executiu no hagi adjudicat les línies d'autobús i no "aposti pel transport públic". En aquest sentit, la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, ha assegurat que espera licitar les línies aquesta tardor. El text aprovat recull també la creació d'una etiqueta d'eficiència energètica pels edificis d'ahbitats de lloguer, amb l'objectiu que els llogaters coneixin la despesa. En aquest sentit, el nou text regulador obligarà els propietaris a invertir en eficiència energètica.

D'una altra banda, el Consell ha aprovat també per unanimitat el text regulador del Fons andorrà de garantia de dipòsits i del Sistema andorrà de garantia d’inversions, que com a novetat mantindrà el règim de cobertura dels dipòsits de 100.000 euros, una mesura celebrada pels membres de l'oposició. L'aprovació d'aquesta llei s'emmarca en la consolidació de l'homologació fiscal del país en el marc europeu, on tots els grups parlamentaris han coincidit en que és un "pas positiu" per Andorra.

El Consell General també ha aprovat per majoria els informes del Tribunal de Comptes, tot i que els membres de l'oposició han retret al Govern que es mantinguin les "mateixes" irregularitats a les auditories que afecten a les entitats públiques i parapúbliques i han instat l'executiu a adaptar la llei. El ministre Jordi Cinca ha contestat les critiques tot dient que des del 2012 "han baixat els irregularitats".

tracking