Successos

La policia desmantella un punt de cultiu i elaboració de marihuana

Els agents han detingut un home de 61 anys que conreava 16 plantes al mig del bosc

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia ha detingut un home resident de 61 anys, que ja ha ingressat a presó, que presumptament seria el propietari d'una plantació i encarregat del cultiu de marihuana que es trobava al mig del bosc a Andorra la Vella. Els agents van intervenir 16 plantes de grans dimensions "en fase avançada de cultiu, algunes rondant els tres metres d'alçada i totes superiors al metre vuitanta, d'un pes total brut de 32 quilograms", s'informa en un comunicat. Després de retirar les parts no utilitzades per a estupefaent, s'especifica que van quedar 27.500 grams que anirien destinats al consum directe en mode de cigarreta i els altres 4.500 grams es considera que es poden destinar a usos com oli, infusions o condiments alimentaris.

El cos de policia ha destacat que l'anomenada Operació Cabirol suposa el desmatellament d'un important punt de conreu d'estupefaents. La drogra es trobava en un terreny de 50 metres quadrats, "envoltat de vegetació i en el qual s'havia delimitat un tancat, reixes i portes amb cadenats per fer-ho inaccessible", assenyala la policia, per afegir que fins i tot hi havia amagades fustes amb claus rovellats de quatre centímetres a mode de parany.

Els agents van fer a més un escorcoll al domicili del detingut on van trobar estris per a l'assecat i finalització de l'elaboració de la droga, 75 grams de marihuana en procés d'assecat, llavors de la planta i "altres elements d'interès per a la investigació".

La policia destaca que es tracta d'una de les plantacions de marihuana més gran localitzada a Andorra tant per les característiques com pel volum de plantes i estima que "la totalitat o part d'aquesta droga anava destinada a la venda a l'engrós" del producte. Des del cos de seguretat d'indica que l'operació està oberta i no es descarten més detencions i que ha estat possible pel reforç que s'ha fet en la lluita contra els estupefaents, "especialment aquells destinats a menors d'edat".

La policia desmantella un punt de cultiu i elaboració de marihuana

tracking