Sanitat

L'hospital investiga un metge per firma falsa i negligència

Se sospita que es va falsejar el consentiment perquè es va equivocar de cama

L'hospital investiga un metge per firma falsa i negligència

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’hospital està investigant el cas d’un traumatòleg de qui se sospita que podria haver comès una negligència mèdica que hauria derivat en una suposada falsificació documental. L’afer, segons van explicar diferents metges que treballen al centre, va tenir lloc fa tres anys quan el traumatòleg va operar una dona d’osteotomia de fèmur, una intervenció complicada que requereix un tall parcial de l’os perquè hi ha una descompensació a la cama. L’operació va anar bé, segons les fonts consultades, però quan la pacient es va despertar es va adonar que la cama a la qual li havien fet la intervenció no era la correcta.

La dona va mantenir un enfrontament important amb el facultatiu. Es va acabar presentant un consentiment informat en el qual la dona acceptava l’operació i s’especificava la cama. Aquest consentiment, però, no ha estat mai reconegut per la pacient conforme l’hagués signat. S’hauria indicat, tal com van informar les fonts, que el consentiment hauria estat firmat un cop ja es trobava a reanimació, situació estranya perquè ja hauria finalitzat la intervenció. La dona va mantenir que no havia signat cap consentiment i la prova cal·ligràfica que se li hauria fet confirmaria que no era la seva firma.

A partir d’aquests fets l’hospital ha engegat una investigació per aclarir com es van produir els fets. La versió del metge es contradiu amb la de la pacient i la instrucció del cas ha anat avançant per part de l’hospital. L’afer podria arribar posteriorment a la Batllia, ja que la pacient, segons els metges consultats, manté de forma fefaent que no va firmar el paper. La confirmació per part de la prova pericial hauria obert la porta a la sospita d’una falsificació documental. Les mateixes fonts van indicar que no estaria clar qui hauria pogut estar l’autor de la signatura que s’atribuïa a la pacient.

A GÓMEZ SE LI HA NOTIFICAT EL COMIAT

L’hospital va trametre la setmana passada una carta al cap d’urgències, Josep Gómez, on se li anunciava la destitució del càrrec un cop finalitzi la baixa que va agafar l’endemà que es fes públic que seria acomiadat. Gómez ha manifestat, en declaracions al BonDia, que no se li ha comunicat el cessament perquè seria il·legal estant de baixa. El metge afirma també que tan sols se l’informava que quan es reincorpori a la feina “parlarien” de l’afer. Diferents fonts, entre les quals una de pròxima al Govern, van confirmar ahir que la notificació d’acomiadament ha estat enviada i que el SAAS dona la situació contractual per liquidada. Les mateixes fonts van assegurar no entendre l’actitud de Gómez.

tracking