Societat

Llargues cues a Correus espanyols per manca de personal

La direcció reconeix que “hi ha una afluència de gent impossible d’assumir” amb els treballadors actuals

Llargues cues a Correus espanyols per manca de personalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La imatge de llargues cues a la porta de l’oficina de Correus espanyols d’Andorra la Vella es va tornar a repetir ahir al matí, tal com succeeix des de principis d’aquest mes. És una situació que ja ha provocat les queixes d’alguns usuaris i que la gestió del servei postal atribueix a la gran quantitat de gent que s’apropa a l’oficina a primera hora del dia i que l’actual plantilla és incapaç d’assumir. Des de la direcció van explicar al Diari que “només obrir la porta, a les 8.30 hores, ja hi ha entre 25 i 30 persones esperant, i a més la gent va entrant constantment i les cues, inevitablement, creixen”. Per atendre aquests usuaris, van continuar, “hi ha efectius mínims”.

“Hi ha una afluència de gent que és impossible d’assumir amb els efectius que tenim actualment”, van lamentar, i van assegurar que “de vegades s’atén fins a les 15.30 hores, quan el servei finalitza a les 14.30 hores”. Les mateixes fonts van afirmar que a la manca de treballadors se li ha de sumar l’alta rotació de personal. “Hi ha gent sense experiència, que no està preparada, i pocs fixos”, van apuntar, i van remarcar que “quan hi ha personal fix es pot planificar tot d’una manera determinada”.

Demanda de més treballadors

En aquest sentit, des de la direcció de Correus espanyols van reclamar que la plantilla s’hauria d’ampliar per tal de poder donar resposta a l’alta demanda, ja que l’actual “és totalment insuficient”.

Segons van informar, actualment són vuit les persones que treballen entre tots els departaments i “la plantilla hauria de ser de deu”.

Així mateix, des de la gestió del servei postal van posar en relleu que “molta gent arriba a l’oficina sense la documentació correcta i amb les dades personals apuntades malament”. Això, van afegir, “comporta una pèrdua de temps important”. Amb tot, les fonts consultades van afirmar que les cues s’allargaran fins al dia 20 i “després baixaran”.

ZOOM

Demanda de personal

La direcció afirma que la plantilla és “insuficient”

Des de la direcció de Correus espanyols van reconèixer que hi ha “una afluència de gent impossible d’assumir amb els efectius actuals” i van voler posar l’accent en el fet que la plantilla “és totalment insuficient”.

“Poca experiència”

La gestió lamenta l’alta rotació de personal

Les mateixes fonts van assegurar que actualment hi ha una elevada rotació de personal que dificulta la planificació del treball. Així mateix, van afegir que el personal temporal no compta amb l’experiència suficient.

Llargues cues a Correus espanyols per manca de personal

tracking