Afers Socials

Vila denuncia que Andorra "és l'únic país d'occident sense pisos socials"

El Raonador del Ciutadà demana la creació d'un institut de l'habitatge, en la lectura de l'informe anual de 2017

Marc Vila denuncia que Andorra "és l'únic país d'occident sense pisos socials"Clàudia Campos Troncoso

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Raonador del Ciutadà, Marc Vila, ha denunciat la mancança d'habitatge social a Andorra i ha assegurat que "som l'únic país occidental sense aquest tipus de serveis". Ho ha fet en el marc de la lectura de l'informe anual de 2017 davant la comissió legislativa al Consell General, en aquest sentit, Marc Vila ha comparat aquest aspecte amb la mitjana de la Unió Europea, on 17% de l'habitatge és de titularitat pública.

D'una altra banda, Marc Vila ha posat també èmfasi en la problemàtica de la mancança de pisos al Principat, en la lecturade l'informeanual de 2017 que realitza l'oficina, tot i que assegura que "els casos relacionats amb aquest tema seran els que més expedients tindran en l'informe de l'any 2018". El raonador també ha demanat la creació de l'institut d'habitatge "per gestionar aquesta problemàtica" i ha avançat que creuque almes d'agost s'ha registrat 25 casos, multiplicant així per quatre els casosrespecte al'any passat.

Pel que fa a les propostes a la comissió legislativa, Vila ha posat èmfasi en la reforma de la llei de laCASS, per tal de sol·licitar la tretzena paga als jubilats que a hores d'ara reben una pensió de solidaritat i que han cotitzat més de 30 anys i acumulen els 5000 punts. D'una altra banda, també ha demanat un canvi a la llei de l'IRPF,perquès'accepti com a descendents familiars directes, enels casosde persones amb discapacitatsa càrrec seu, com poden ser els germans.

Pel que fa a les dades de l'informe del 2017, aquest any s'han registrat 298 expedients oberts, un 14% menys que l'any anterior, i 1262 entrevistes, que han augmentat en aquest sentit un4,47%.

tracking