El Perú interrogarà antics empleats de BPA a través de videoconferències

La Batllia ha tramès onze assistències judicials sobre el ‘cas Odebrecht’

El Perú interrogarà antics empleats de BPA a través de videoconferències

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Andorra està tramitant 11 assistències judicials demanades pel ministeri públic peruà amb relació al cas Odebrecht de suborns de la constructora brasilera a funcionaris i polítics andins per aconseguir concessions multimilionàries d’obra pública. Els pagaments es van fer, segons la investigació al Perú i a la Batllia, a través de comptes a Banca Privada d’Andorra, i es van utilitzar societats fantasma per amagar el beneficiari dels diners, que van ser creades per BPA Serveis.

La Unitat de Cooperació Internacional, comandada per Alonso Peña Cabrera, rebrà durant els propers dies la documentació sobre els comptes a BPA dels ciutadans peruans que s’estan investigant. Els comptes estan vinculats a Miguel Atala, exdirectiu de Petroperú; Gabriel Prados, expresident d’Emape; l’exàrbitre de la Cambra de Comerç Horacio Cánepa, i Rómulo Peñaranda, directiu d’Alpha Consult, consultora que va adjudicar obres públiques a Odebrecht. Les autoritats judicials peruanes han demanat a la Batllia poder fer interrogatoris als exdirectius i exempleats de Banca Privada relacionats amb aquests comptes. La justícia peruana té previst prendre la declaració als extreballadors de BPA suposadament vinculats a aquest cas a través de videoconferència. El nombre de videointerrogatoris que es demanaran està pendent del contingut de les assistències judicials que han estat enviades des de la Batllia.

L’exfiscal en cap Pablo Sánchez va assegurar que Andorra era, al costat del Brasil, el país que més ha col·laborat amb la justícia peruana en el cas dels suborns d’Odebrecht.

tracking