Economia

El Govern preveu ingressar 430 milions d'euros el 2019

Cinca diu que als comptes de l’any que ve no hi haurà “grans sorpreses”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern preveu ingressar el 2019 entre 430 i 435 milions d’euros. L’executiu està immers en l’elaboració dels pressupostos per a l’any que ve, que serà amb tota probabilitat l’últim gran projecte que presentarà al Consell General abans d’acabar la legislatura. El ministre de Finances i portaveu del Govern, Jordi Cinca, preveu que els pressupostos siguin continuistes i un dels objectius serà la contenció del dèficit.

“Sota cap concepte hi haurà un dèficit per damunt de l’1% del PIB”, diu el titular de Finances, que apunta que fins i tot es podria millorar “substancialment” la dada en funció de la liquidació del pressupost. En tot cas, admet que en l’últim projecte dels comptes que haurà de presentar el Govern “no cal esperar grans sorpreses”. “Ja hem donat mostres de com estructurem el pressupost, quina és la línia de despesa que hem anat consolidant al llarg dels últims anys i de com hem anat diversificant els ingressos”, remarca Cinca, que assegura que tot això “quedarà recollit en el pressupost del 2019”.

Tot i això, el portaveu de l’executiu no dona pistes sobre quines inversions es podran arribar a fer, sobretot en matèria d’infraestructures. Considera que no li correspon a ell anunciar-ho, sinó que ho haurà de fer el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres. En la presentació del projecte dels pressupostos de l’any passat, el Govern va preveure per a aquest any uns ingressos d’uns 425 milions d’euros, amb un dèficit de caixa d’uns 25 milions.

El fet de no apartar-se del rigor pressupostari, segons Cinca, ajudarà també a la reducció de l’endeutament respecte al PIB, mantenir “de manera sostinguda el dèficit i continuar diversificant l’economia. Assegura que no es faran “invents” que “posin en qüestió el que hem anat consolidant aquests darrers anys”. El ministre explica que l’estabilitat en els pressupostos també ajudarà a l’hora d’aspirar a augmentar la nota de qualificació del ràting. Amb tot, el titular de Finances es mostra ambiciós i creu que l’objectiu és recuperar la qualificació A.

El Govern preveu ingressar 430 milions d'euros el 2019

tracking