reportatge

Educació en excel·lència

El Col·legi Britànic d’Andorra comença l’activitat com a primer centre d’ensenyament britànic del Principat. Prop de 40 alumnes provinents de diversos països participaran en el primer curs d’una escola que pretén tenir 300 estudiants en un període de quatre anys.

Educació en excel·lència

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sistema educatiu britànic té el seu petit espai a Andorra. L’obertura del primer col·legi britànic al Principat dona als nens l’oportunitat de rebre una educació completament en anglès i, a més, seguint el model educatiu de la Gran Bretanya.

Aquest nou centre comença les classes dilluns amb 38 alumnes de diferents nacionalitats. El director general del centre, Howard Thomas, assegura que el British College of Andorra té alumnes provinents de molts països, no només del Principat. Nens d’Anglaterra, Espanya o inclús Argentina conviuran en un espai internacional i global que cerca el desenvolupament dels estudiants “utilitzant recursos d’alta qualitat”, com apunta la directora del centre, Lisa Mason-Jones.

El personal docent està format totalment per professors britànics exceptuant la mestra de català i espanyol, amb nacionalitat andorrana, i la mestra de francès, que prové de França. Per poder treballar al Col·legi Britànic d’Andorra, els professors han de tenir una experiència mínima de tres anys en un entorn educatiu a banda dels seus estudis universitaris. Els infants que volen accedir al centre no necessiten un nivell mínim d’anglès, però la directora assegura que des de l’escola consulten informes acadèmics dels seus futurs estudiants.

El sistema educatiu britànic té un funcionament diferent de l’andorrà, fet que permet al centre organitzar els seus alumnes en franges d’edat més àmplies. Aquest curs, el British College compta amb nens i nenes d’entre tres i onze anys, que estaran dividits en tres cursos. Les assignatures que els impartiran des del centre seran anglès, matemàtiques, ciències, geografia, història, tecnologia, disseny i tecnologia, i tecnologia de la informació. Eva del Sol és la mare d’una de les noves alumnes de l’escola britànica. Assegura que “l’anglès és molt necessari avui dia” i que aquest és un dels motius que els han convençut per matricular-la. També bromeja amb el nivell d’anglès que la seva filla adquirirà al centre: “A final de curs ja tindrà més nivell que els seus pares.”

El nou Col·legi Britànic d’Andorra està localitzat en l’edifici de l’antic alberg de la Comella i el cost d’adequació a les característiques del centre educatiu ha estat de 300.000 euros, amb 100.000 euros de mobiliari i equipament. L’escola espera augmentar el seu volum d’estudiants fins a 300 en quatre anys, moment en el qual es construirà un segon edifici per acollir més alumnes.

tracking