Pena de 10 mesos de presó condicional a un jove per un atropellament mortal

Corts el priva de conduir durant vuit mesos però es podrà asseure al volant per treballar

Pena de 10 mesos de presó condicional a un jove per un atropellament mortalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal de Corts va condemnar ahir un jove a deu mesos de presó condicional per homicidi imprudent. El considera culpable d’un atropellament mortal que va tenir lloc a la Massana el 6 de març del 2014, quan el noi, que treballa com a repartidor de mercaderies, va fer marxa enrere en un carrer de la Massana i va impactar contra una dona. En aquell moment, la víctima estava travessant el carrer per culpa de l’acumulació de neu que hi havia a la vorera. A causa de les ferides de l’impacte, la dona, d’edat avançada i de nacionalitat portuguesa, va morir un mes més tard, el 3 d’abril del 2014.

El jove no entrarà al centre penitenciari, però els magistrats l’han privat del carnet de conduir durant vuit mesos. Ara bé, sí que li permeten asseure’s al volant només quan treballi. En concret, ho podrà fer en tant que repartidor de dilluns a divendres des de les vuit del matí fins a la una del migdia i des de les tres de la tarda fins a les set del vespre. A més, se li ha fixat un termini de suspensió de la condemna durant dos anys. Davant de la sentència en primera instància pot presentar recurs.

En el judici que va tenir lloc al Tribunal de Corts el mes de juny passat, la fiscalia va sol·licitar un any de presó condicional per homicidi imprudent mentre que la defensa va considerar que la pena a imposar havia de ser la retirada del carnet de conduir durant un mes. Durant el procés judicial, la representació lletrada va admetre la imprudència que va cometre el jove, que va fer marxa enrere uns deu metres amb la finalitat d’accedir al carrer per descarregar el material. Va ser aleshores quan es va produir l’impacte.

L’advocat, però, va al·legar que el seu represenat va evitar fer una maniobra més complicada, ja que el carrer en qüestió estava atapeït de vehicles que descarregaven material, causant una situació de “cul-de-sac”. Alhora, la defensa del jove va argumentar que en produir-se l’impacte el conductor va sortir del vehicle, va trucar a la policia i va tenir la intenció de cooperar en tot moment. Els fets van tenir lloc als voltants del camí del Pou. La fiscalia es va remetre als informes d’un perit, que va determinar que als voltants de la zona hi havia llocs propers per fer un canvi de sentit sense haver de fer cap imprudència.

tracking