energia

L'Aldosa Veïns vol que Govern aclareixi els dubtes sobre l'ETR

L'Aldosa Veïns vol que Govern aclareixi els dubtes sobre l'ETRClara Julià

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu de la plataforma veïnal que va lluitar per parar el projecte de la construcció de l’estació transformadora i repartidora (ETR) a la Gonarda, l’Aldosa Veïns, Javier Iriarte, va comentar que reclamaran a la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, que els doni resposta a les demandes que van presentar quan es va fer l’exposició pública del projecte. “En aquell moment ens vam adonar que faltaven algunes coses que ens preocupaven, com ara assegurar el pas de camions pesants per la carretera entre l’Aldosa i el lloc on anirà l’ETR; alguns punts de caràcter mediambiental; una correcta insonorització mentre durin les obres; els paràmetres que se seguiran per mantenir el bon funcionament dels treballs i, finalment, recordem que volem participar en les reunions de seguiment dels treballs”, va indicar. Iriarte també va demanar a la ministra que es designi una persona amb qui posar-se en contacte i amb qui poder consultar els dubtes i demandes que tinguin, tal com també s’havia compromès. “Ens van dir que quan el projecte estigués enllestit podríem tenir un interlocutor, perquè ara en tenim un a cada institució”, va dir amb referència al fet que la plataforma parla amb Nord Andorrà, FEDA, Govern i el comú. “No sabem qui serà però volem interlocutors clars”, va dir.

L’estat anímic dels veïns no és el millor, com va comentar el portaveu, ja que la seva voluntat era que no tirés endavant el projecte, però un cop assumit que no hi ha marxa enrere, el fet de poder participar en les diverses fases els ha permès entendre’l millor i rebaixar el to de les crítiques. Tot i així, com indica Irirate, els treballs començaran “aproximadament a mitjan octubre, una data que ja és la que ens va dir el director de FEDA, Albert Moles, i també la ministra”, va comentar.

El BOPA del 20 d’agost ja recollia el concurs nacional encarregat per la parapública per fer l’obra civil de la plataforma i accés a l’ETR de la Gonarda. El termini per presentar ofertes finalitza el 8 d’octubre i després podrà començar l’obra.

tracking