SALUT

El SAAS es querellarà contra Josep Gómez Jiménez i l'acomiadarà

El SAAS considera que hi ha indicis de delicte en l’apropiació del model de selecció de pacients

El SAAS es querellarà contra Josep Gómez Jiménez i l'acomiadarà

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comitè directiu del SAAS va acordar ahir l’acomiadament causal del cap d’urgències, Josep Gómez Jiménez. El doctor es troba actualment de vacances i la decisió li serà comunicada dilluns, quan es reincorpori a la feina. També es va decidir que es presentarà una querella criminal contra Gómez Jiménez quan estigui totalment tancat l’expedient que es va obrir per la seva actuació respecte a la comercialització i els beneficis econòmics del sistema de triatge de l’hospital.

La batlle Maria Àngels Moreno va decidir aquesta setmana encausar Gómez Jiménez per l’apropiació del sistema de triatge. Aquest fet ha estat clau per desencallar les discrepàncies internes que hi havia al SAAS respecte a com actuar amb el cap d’urgències, segons van explicar fonts properes al cas. La investigació de com s’havia produït el cas del triatge va fer que la direcció perdés la confiança en el cap d’urgències, entenent que havia perjudicat el SAAS i se n’havia beneficiat econòmicament. Es va arribar a acordar l’acomiadament en una trobada prèvia però finalment es va fer marxa enrere i se’l va mantenir en el càrrec.

Josep Gómez Jiménez va crear el sistema de triatge d’urgències però utilitzant els serveis informàtics i els recursos de l’hospital. Per tant, els drets corresponen al centre, que va pagar una empresa per a la seva comercialització. La recerca ha mostrat que l’any 2009 el cap d’urgències hauria registrat al seu nom el model. Pels volts del 2013 el metge va treure del SAAS el model per fer-ho pel seu compte. El Tribunal de Comptes va començar a alertar respecte al fet que el SAAS havia deixat de cobrar els drets de la comercialització del triatge. Les remarques respecte d’aquesta suposada irregularitat es van repetir els anys següents. Les successives direccions del SAAS no van fer res, o no ha transcendit que ho fessin, per solucionar el problema. L’actual director, Josep Maria Piqué, va decidir que s’hi havia de trobar una solució. Quan es negociava van arribar els indicis de delicte en l’actuació del metge i l’encausament per part de la Batllia.

LES CLAUS

Gómez Jiménez es va quedar el sistema de triatge quan havia estat creat amb recursos de l’hospital i per tant pertanyia al centre.

El SAAS ja va acordar prèviament l’acomiadament del cap d’urgències, però posteriorment es va fer marxa enrere.

El SAAS va deixar de rebre ingressos pel sistema.

CINCA INSTA A FER REVISIONS AL SAAS

El ministre de Finances i portaveu del Govern, Jordi Cinca, va dir ahir que cal esperar l’evolució del procés d’instrucció abans de demanar responsabilitats. Cinca va dir que “cal respectar els passos que vagi fent la Batllia”, però va dir que malgrat que encara no se sap com evolucionarà el procés, els responsables del SAAS haurien d’analitzar els procediments en la gestió del sistema sanitari per veure si cal aplicar “correccions” perquè “no es puguin produir disfuncions com les que ara s’estan investigant”. Cinca va recordar que les suposades irregularitats es remunten a l’any 2007. Aleshores, els liberals lideraven l’executiu. A més, Cinca va dir que en cas que es determinés “qualsevol mena de responsabilitat, el SAAS i el Govern no haurien de quedar-se de braços plegats”.

tracking