x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Tribunals

Querella contra dues educadores de la Gavernera per maltractament

L’adolescent hauria patit empentes per part d’una de les treballadores del centre i no va ser portada al metge quan feia quatre dies que tenia bronquitis
La noia està interna al centre d'acolliment d'infants des del 2016.

Denúncia per maltractament contra dues educadores de la Gavernera

La noia està interna al centre d'acolliment d'infants des del 2016.

Actualitzada 06/09/2018 a les 12:38
La mare d’una noia interna a la Gavernera ha presentat una querella contra dues educadores per una contravenció penal relacionada amb uns suposats maltractaments. El primer cas es remunta a l’1 de maig d’enguany, quan una educadora hauria donat una presumpta empenta a l’adolescent quan estaven fent una activitat. Els fets van ser denunciats a la policia per la família l’endemà. En aquell moment no es van engegar accions legals, segons va explicar l’advocat Alfons Clavera, “perquè es va optar per parlar amb el centre i buscar solucions perquè la situació millorés”. El segon cas està relacionat amb un problema mèdic que va patir la noia estant interna. En una visita familiar els pares van detectar que la noia estava malalta. Va ser portada al metge, que els va comunicar que feia quatre dies que estaria patint una bronquitis i que hauria d’haver estat visitada molt abans.
La querella arriba ara després que la jove hagi estat ingressada per la ingesta d’uns fàrmacs. Les pastilles les hauria agafat en una visita a casa, però des de la família es considera que se’ls ha volgut criminalitzar per aquest fet. En aquest sentit, es vol incidir que hi hauria hagut casos anteriors de presa de medicaments per part de la noia i en alguna ocasió els hauria agafat de la Gavernera. Al mateix temps, segons la mare, el centre anteriorment feia controls quan els nois i noies tornaven de les visites a casa. Es feia una espècie d’escorcoll per garantir que no introduïssin productes no permesos o utensilis amb els quals es poguessin autolesionar. Aquest tipus de controls, segons la família, s’han deixat de fer i podrien haver evitat que l’adolescent entrés amb pastilles.

Alfons Clavera va comentar que la família desitja que s’investiguin els fets que han tingut lloc i que es pugui saber exactament com s’han produït els esdeveniments. La noia està interna des del 2016, quan es va treure la custòdia efectiva als pares i des de llavors, segons la família, el seu comportament ha empitjorat perquè es troba molt nerviosa. La versió dels pares apunta al fet que a la Gavernera es produiria un excés de medicació als nois i noies. El suposat excés hauria fet, segons la família, que la noia s’hagi convertit en gairebé addicta a les pastilles i aquesta situació no passava abans de l’entrada a la Gavernera.
Un altre episodi complicat, segons la versió de la família, hauria tingut lloc amb una lesió important a la mà amb la xarxa de protecció del centre. La mare creu que l’estat d’estrès al qual ha arribat la jove ha provocat tots els problemes.
Etiquetes
  • #9 Mary
    (22/09/18 15:54)

    Es fácil criticar a la madre k vosotros no tenéis ni puta idea  esta niña no tiene problemas de drogas ni nada y no es el sitio en el k esta para ela  
    ,nadie utiliza a los niños simplemente te cansas. De k tu hijo corra riesgo y esta madre cuido muy bien de s'un hija. Y si no le importa nada no se querellaba y'a esta bien de criticar... la madre no tiene culpa k trabajen y los niños estén solos en casa y con 13 año  menos hablar....

    Respondre
  • #8 Paul B
    (06/09/18 22:30)

    Mi apoyo total al CAI y al Gobierno, una vergüenza que los padres y el abogado utilizan una menor y la pongan de esta manera en la palestra. Mucha gente ya saben de quien se trata y esto es injusto para esta pobre niña. Los jueces no pueden hacer algo?

    Respondre
  • #7 Investigar
    (06/09/18 22:27)

    Estadi comunal va dir..
    Estic ben d'acord amb que allí es poden viure situacions ben fortes, però sempre cal investigar a fons, perquè totes les parts poden fallar i tampoc sé si ésta bé el muntatge que hi ha. Han passa't cosses greus també a canalla acollida que ha quedat impune.

    Respondre
  • #6 Estadi comunal
    (06/09/18 19:20)

    Ja podeu recolzar les educadores.., treballo sovint amb elles i les situacions que viuen de vegades són fortissímes. Molts infants que obeeixen i ajuden però hi ha uns quants que arriben a límits que no podeu imaginar

    Respondre
  • #5 Confiança
    (06/09/18 16:36)

    Uns pares als qui se'ls ha retirat la custòdia no em donen gens de confiança. És molt fort, son incapaços del fer-se càrrec de la filla i ara es queixen

    Respondre
  • #4 lluis
    (06/09/18 16:32)

    La Gavernera es com un reformatori també.

    Respondre
  • #3 RESPONSABILITAT
    (06/09/18 16:05)

    La mare, LA MARE, LA MARE... que no ha tingut els sants co...s d'EDUCAR i OCUPAR-SE de la seva filla, ara posa una querella als cuidadors. Molt bé tot això si senyor. Tenir fills no és tenir un gos, necessiten atenció quan són petits i molt carinyo, i si es tiren a les drogues quan es fan grans, doncs apechugues amb ells. No sé quin és el cas de la noia però d'aquests hi han uns quants.

    Respondre
  • #2 oscar
    (06/09/18 09:58)

    Pues me parece my fuerte todo esto. El defendor del menor debe actuar.

    Respondre
  • #1 jaume
    (06/09/18 07:40)

    Si això és cert em sembla intolerable! Volem explicacions! On està la protecció dels menors? els responsables polítics estaven al corrent? que han fet? 

    Respondre
9
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts