crisi a sant Julià

Barbero trenca amb Laurèdia en Comú i afirma que votarà per lliure

La consellera de l’àrea Social laurediana assegura que a partir d’ara votarà el que cregui a les sessions de comú i veu possible un acostament a UL

Barbero trenca amb Laurèdia en Comú i afirma que votarà per lliureFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La majoria de Laurèdia en Comú es trenca després que la consellera de l’àrea Social, Paqui Barbero, hagi indicat que exercirà la llibertat de vot en les sessions del consell de comú i deslligar-se de la disciplina de partit que imperava fins ara. La consellera de l’àrea Social, força enfadada per la situació que pateix al comú, va afirmar que anirà a les sessions però que votarà en consciència i donant la seva opinió. “Cada vegada que es tracti un tema que sigui important per al poble, si no hi estic d’acord ho diré i hi votaré en contra o m’abstindré”, va exclamar. Meritxell Teruel, consellera de Turisme, va ser menys directa que la seva companya de formació i es va limitar a dir que dependrà del cas i de la “coherència”. “Jo treballo pel poble i pel seu benestar, de manera que si una cosa em sembla bé la votaré, però si no, ja ho veuré. Dependrà de si és coherent”, va indicar. Així, Barbero no va dubtar a afirmar que si ella hagués estat al consell de comú on es va aprovar el crèdit extraordinari de 400.000 euros per fer la tirolina “hauria votat segur que no, però estava de baixa i no hi vaig poder assistir”.

La dimissió de l’interventor, provocada per aquesta polèmica decisió de la majoria, va ser la gota que va fer vessar el got, ja que les dues se’n van assabentar o bé per la premsa o bé per la mateixa gent de Sant Julià. “A mi em va sorprendre molt la seva decisió però assabentar-me’n per la premsa em va semblar greu”, va dir Barbero. La corporació no va fer declaracions. Josep Roig, conseller de Cultura, ho va fer a l’ANA i va recordar l’historial de l’interventor amb la justícia. Per això, va dir que la marxa podria ser perquè “necessita temps per concentrar-se en altres temes que ara l’ocupen”.

Apartades i menystingudes

Les conselleres se senten apartades i menystingudes, ja que no formen part de la junta de govern, i lamenten que ni tan sols els demanin l’opinió en assumptes importants. “Ens envien la informació dels temes que es tractaran als consells de comú amb tres dies d’antelació, igual que als consellers d’UL, i si ens tracten així, així actuarem”, va dir Barbero, que va afegir que “si m’haguessin demanat l’opinió tampoc hauria acceptat el ràfting”. Teruel va indicar que “tothom sap que la majoria la formen dos grups, els de la junta i els altres tres. Nosaltres no sabem res del que passa allà”. Respecte a les facilitats que tenen per desenvolupar la feina, Barbero assegura que mai ha tingut problemes, a diferència de Teruel. “Els temes que tractem a la comissió s’aproven en junta i al consell de comú. Jo tinc una responsabilitat amb el ciutadà i això és el que em fa seguir”, va dir la primera. La consellera de Turisme, en canvi, va reconèixer que a ella sí que li han “tombat” coses abans d’aprovar-se. “Sí que m’ha passat. Més d’una vegada hem aprovat coses que després les han tombat però m’agrada la meva feina i ens vam presentar per servir el poble i ho continuaré fent”.

Aquesta mala maror podria provocar que DA es replantegés les seves aliances electorals, una situació que Barbero dona per fet. “Jo crec que ens ho començarem a plantejar ara i el més normal seria començar amb UL, però això no vol dir que no es pugui seguir amb Laurèdia en Comú. Ara bé, si això passa jo no seguiré a la corporació”.

UL no veu encara l‘acostament

El conseller de la minoria d’UL Joan Albert Farré no va voler pronunciar-se sobre aquest acostament a DA aprofitant l’avinentesa. “No s’han de barrejar temes. Jo em dedico a la política de Sant Julià i a res més però li dic que un acord no el veuria amb mals ulls, ni molt menys amb bons ulls”. El conseller va reconèixer que ell també va saber per la premsa la dimissió de l’interventor, i ho atribueix a la votació del passat consell. “Si ell va fer un informe negatiu sobre el crèdit i tot i així el va aprovar, crec que la seva marxa té lloc perquè no volia tenir més problemes.”

tracking