política

Naudi afirma que Martí no convoca eleccions perquè DA no té candidat

Xavier Espot evita pronunciar-se sobre si es postularà per ser cap de Govern pels demòcrates perquè no vol condicionar el debat

Naudi afirma que Martí no convoca eleccions perquè DA no té candidatFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’oposició prepara el terreny per a un mes de setembre intens. Després de la Diada de Meritxell de dissabte, les mirades ja estaran posades en el debat d’orientació política, en què Toni Martí hauria de revelar la incògnita de la data de les eleccions, i en l’anunci del candidat a cap de Govern que podria fer DA aquesta tardor. Els representants de la minoria es preparen davant dels possibles escenaris mentre que el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, que a hores d’ara és el més ben situat a les travesses per liderar els taronja, evita pronunciar-se sobre si finalment serà candidat als comicis.

El conseller general d’Unió Laurediana-Independents de la Massana Carles Naudi creu que la convocatòria d’eleccions dependrà de quan DA tingui candidat i que, per tant, la decisió no està supeditada a l’aprovació dels projectes de llei al Consell General, sinó quan “DA tingui més opcions de guanyar”. El representant del grup mixt considera que als taronja no els convé ara anunciar la data, després de les últimes “decepcions” en projectes estrella com l’aturada de The Cloud o la judicialització de les adjudicacions del casino o de la mateixa plataforma de Soldeu.

“Quan DA tingui clar que el suflé del desprestigi no avança, que baixa l’atenció del país i que té un candidat hi haurà les eleccions, independentment del que fem els consellers”, va dir Naudi, que afirma que hi ha temps per aprovar la trentena de textos que hi ha ara a tràmit parlamentari si els comicis són la primavera que ve.

Mentre DA encara no ha escollit candidat, el PS va enviar ahir un comunicat en què va posar precisament Xavier Espot en el punt de mira. El partit liderat per Pere López l’acusa de ser el “responsable directe” de l’augment de les desigualtats al Principat i, a més, ha presentat una bateria de preguntes al Govern per saber quins instruments utilitza l’executiu per fer el seguiment de l’evolució de les desigualtats al Principat. López recorda que els estudis indiquen que aquest factor provoca entre la població sentiments “d’infelicitat” i de “frustració”, així com “baixa de qualitat de vida de les famílies”.

Mentrestant, Xavier Espot, que va assistir ahir a la conferència de Marije Goikoetxea organitzada per l’Escola Especialitzada de Meritxell, va passar de puntetes davant de les preguntes sobre el seu futur. “Ara no serveix de res avançar ni anunciar preferències personals perquè no condicioni el debat, que ha de ser molt objectiu”, va manifestar. El titular d’Afers Socials va expressar que vol ser “curós” i que “el que compta no són les meves preferències o si estic preparat o no, sinó qui pot encarnar millor el projecte de futur del país”.

SDP ALERTA QUE HI HA TEMPORERS QUE NO TORNARAN A L'HIVERN

El conseller general d’SDP, Víctor Naudi, va explicar ahir que enguany hi haurà temporers que no tornaran per a la temporada d’hivern a causa de l’encariment del nivell de vida al Principat. El representant progressista va alertar que “aquest any les conseqüències poden ser desastroses” i que tenen constància de la mà de les estacions que alguns dels contractats l’any passat procedents de l’Amèrica Llatina no tornaran perquè han preferit buscar altres destinacions, com ara el Japó. “L’atractiu que tenia Andorra anava a la baixa bàsicament a causa dels problemes d’habitatge”, va expressar el representant. Preguntat pels mesos que queden de legislatura, Naudi va dir que són “conscients” que moltes lleis no s’aprovaran i que alguns dels projectes que s’han entrat a tràmit parlamentari són “superficials” i “incomplets”. D’altra banda, SDP també va considerar “decebedores” les dades sobre el decreixement de visitants.

tracking