Govern aprova una llei que permetrà conèixer el beneficiari de les societats del país

El ministre Jordi Cinca assegura que "no hi haurà espai per a l'opacitat" i que es tracta d'un text "per avançar en la línia de les recomanacions dels organismes internacionals"

Govern aprova una llei que permetrà conèixer el beneficiari de qualsevol societat del paísSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha aprovat en la sessió del Consell de Ministres d'avui la regulació de l’enregistrament i l’accés a la informació relativa als beneficiaris de les entitats jurídiques del país per ajustar-la a la normativa internacional, segons ha informat el ministre titular de Finances, Jordi Cinca. D'aquesta manera, a partir d'aquest moment, es podrà conèixer el titular beneficiari de qualsevol societat amb seu social a Andorra. Aquest text és una mesura que s'engloba en el marc regulador per la prevenció del blanqueig i per tal d'homologar la legislació. Amb aquesta regulació, el ministre titular de Finances, Jordi Cinca, ha assegurat que "no hi haurà espai per a l'opacitat" i ha afirmat que es tracta d'un text "per avançar en la línia de les recomanacions dels organismes internacionals",donant compliment així a les recomanacions del Grup d’Acció Financera (GAFI) i d’altres normatives i directives europees. Al text també es regulael procediment d’accés a aquesta informació per part dels subjectes obligats i de les persones i les organitzacions que acreditin un interès legítim.

Modificació del reglament d’inversió estrangera

D'una altra banda, també s’ha aprovat el Decret que modifica el Reglament d’aplicació de la Llei d’inversió estrangera al Principat d’Andorra, pel qual la Unitat d’Intel·ligència Financera d’Andorra (UIFAND) no haurà d’emetre informe de pronunciament en tots els casos sobre els que treballa, sinó només en els que el ministeri d’Economia sol·liciti la seva intervenció. El ministre Jordi Cinca ha indicat en aquest sentit que la mesura es pren per "alliberar de feina l'organisme".

tracking