Dispositiu de mobilitat

Dos-cents agents al dispositiu de la Vuelta

Policia i Mobilitat preveuen complicacions en la circulació durant els dos dies que la ronda espanyola sigui al país

Dos-cents agents al dispositiu de la VueltaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Principat es prepara per a un nou pas de la Vuelta a Espanya i Andorra Turisme, el cos de policia i Mobilitat van presentar ahir el dispositiu previst per al 14 i 15 de setembre. El primer dels dos dies, divendres 14, en què l’etapa sortirà des de Lleida i quan arribi al país enfilarà directament cap al coll de la Rabassa i tindrà com a punt d’arribada la cota 2.000 de Naturlandia, serà més senzill quant a restriccions de trànsit. Es preveu que els primers corredors arribin a la frontera pels volts de les 17.04 hores i que arribin a meta a les 17.40 hores. Tot i això, s’ha de tenir en compte que en cas de voler sortir d’Andor­ra en direcció Lleida hi haurà restriccions de circulació molt abans.

Més complexa serà la mobilitat dissabte 15, en què es disputa l’etapa íntegra al país, la qual serà retransmesa en la seva totalitat per Televisió Espanyola i Andor­ra Televisió. La prova arrencarà a les 14.54 hores al carrer Veedors d’Escaldes-Engordany, des d’on els ciclistes es dirigiran cap a la Comella, per fer seguidament el coll de Beixalís i el d’Ordino. Després, es repetiran les passades per Beixalís i la Comella abans d’enfilar el darrer port, el coll de la Gallina, amb l’arribada situada davant el santuari de Canòlich, on es preveu que els primers cor­redors arribin pels volts de les 17.30 hores. Atès que hi haurà trams pels quals es passarà dues vegades, el cap de Mobilitat, Jaume Bonell, va recomanar ahir no fer desplaçaments per carretera, ni per dins del país ni cap a l’exterior, entre les 14 i les 18 hores, ja que hi haurà restriccions de trànsit a bona part de les carreteres.

Tot plegat requerirà la mobilització d’una part significativa dels agents del cos de policia i dels serveis de circulació de les diferents parròquies. Dissabte, 105 efectius de la policia i 75 de circulació seran mobilitzats, a més d’uns 80 voluntaris i 2.000 tanques que donaran suport al dispositiu. Aquesta xifra baixarà divendres, en què es mobilitzaran 72 agents de policia i 10 del servei de circulació de Sant Julià de Lòria. En els dos dies, la circulació es tancarà a partir del vehicle amb les banderes vermelles i no s’obrirà fins que passi la moto del servei de policia amb les banderes verdes, tot i que cal tenir en compte que a l’etapa de dissabte no serà fins la segona passada quan es reobri la circulació.

Pel que fa a les persones que vulguin anar a la zona de l’arribada, divendres el trànsit es desviarà per la carretera de la Peguera i des de l’encreuament superior hi haurà un servei de llançadores fins a l’arribada. També serà més complex el desplaçament en aquest aspecte dissabte. Els vehicles hauran d’estacionar a la carretera general 6 per sobre de Bixessari i des d’allà només es podrà accedir a la zona de meta en bicicleta o a peu.

Les xifres de la Vuelta

La directora de màrqueting i comunicació d’Andorra Turisme, Noemí Pedra, va explicar que unes 3.000 persones es desplacen amb la caravana de la Vuelta i pernoctaran al país la nit de divendres a dissabte. A més, hi ha uns 1.200 periodistes i fotògrafs acreditats i 750 vehicles oficials de l’organització. Pedra no va donar una xifra de persones que s’esperen al país durant els propers dies perquè “és molt difícil calcular quanta gent vindrà de fora”, però sí que va indicar que “esperem una ocupació molt alta durant aquell cap de setmana, per sobre d’altres”. També va explicar que portar la Vuelta a Espanya al país té un cost total de 300.000 euros, dels quals 80.000 corresponen a la logística.

tracking