SOCIETAT

Arran desafia l'ajuntament de la Seu i es declara autora de la protesta

L’organització publica un vídeo en què es veu la crema de la fotografia del Copríncep episcopal

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Arran Alt Urgell segueix amb l’acció de protesta iniciada el 28 d’agost a la festa major de la Seu d’Urgell. L’organització independentista va publicar ahir un nou vídeo i un missatge de desafiament a l’ajuntament de la ciutat urgellenca i la reivindicació, un cop més, del dret a l’avortament lliure i gratuït al Principat. Després que el consistori de la Seu d’Urgell anunciés que iniciaria una investigació per aclarir els fets, Arran Alt Urgell ha publicat, mitjançant la xarxa social Twitter, un missatge que acompanya el vídeo en el qual s’interessen, de manera irònica, per la situació en la qual es troba la investigació que l’ajuntament ja està duent a terme per aclarir l’incident.

En el vídeo que comparteix Arran a la publicació hi apareixen imatges del Principat i del Copríncep episcopal, així com dels principals polítics del país. Acompanyant les imatges hi apareix un text que recorda que l’avortament és il·legal a Andorra fins i tot en cas de violació, informant que la seva activitat es pena amb fins a tres anys de presó i cinc d’inhabilitació. A més, el vídeo inclou dades com ara que en els últims anys s’han registrat, de mitjana, 120 dones a l’any que es veuen obligades a marxar fora de les fronteres del Principat per avortar, pràcticament una dona cada tres dies.

El missatge del vídeo també assenyala l’arquebisbe d’Urgell com el principal culpable d’aquesta situació. I finalitza amb les imatges de la protesta als concerts de la festa major de la Seu d’Urgell, inclosa la crema de la fotografia del Copríncep.

En el missatge a Twitter, Arran inclou l’organització Stop Violències d’Andorra, present també a la pancarta que es va mostrar durant la protesta a la Seu d’Urgell, però no a l’acte en si, tal com va informar en aquest mateix diari la presidenta de l’organització, Vanessa Mendoza. Stop Violències ha anunciat que està preparant noves accions per al setembre per continuar amb les protestes per defensar la despenalització de l’avortament a Andorra. El 28 de setembre, dia d’acció global per un avortament legal i segur, l’organització feminista realitzarà una xer­rada a la Llacuna sobre la situació de l’avortament a Andorra, i l’endemà a les 11 hores una caminada pels drets humans des de Santa Coloma fins al Parc Central.

D’altra banda, Toni Martí, va lamentar ahir la crema de fotos del Copríncep episcopal, Joan-Enric Vives. “No em sembla bé, així de clar”, va expressar, després que el cap de setmana passat membres d’Arran calessin foc a la imatge del bisbe de la Seu d’Urgell, en un concert que va tenir lloc durant la festa major de la localitat. “Jo defenso el Coprincipat”.

Arran desafia l'ajuntament de la Seu i es declara autora de la protesta

Arran desafia l'ajuntament de la Seu i es declara autora de la protesta

tracking