Societat

Setmana clau perquè Coll de Nargó decideixi sobre el tall a la C-14

L’ajuntament espera els resultats de les gestions amb la companyia telefònica

Poble de Coll de Nargó

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tall de carretera a la C-14 que l’ajuntament i els veïns de Coll de Nargó han previst per diumenge vinent a les 17 hores està supeditat al fet que la companyia Movistar solucioni els problemes de comunicació que denuncia el municipi. Problemes com ara talls habituals del servei de telefonia i Internet o una velocitat extremament deficient. Aquesta setmana serà clau. La qüestió s’ha traslladat a la Generalitat i dels resultats de les gestions previstes dependrà que el municipi mantingui o no una protesta que, de celebrar-se, tindrà una incidència clara en la mobilitat dels turistes que retornin d’Andorra i d’andorrans i residents que hagin marxat el cap de setmana. L’alcalde de Coll de Nargó, Martí Riera, afirma que són conscients de les complicacions que poden causar, però insisteix a denunciar la precarietat a la qual estan sotmesos malgrat que “no paguem una tarifa rural, el que demanem és que ens serveixin en funció del que estem pagant”, i que han de fer visible la protesta. Riera va asse­nyalar que a l’ajuntament sovint es troben que estan “treballant amb una velocitat que amb prou feines ens podem descarregar un document i això quan estem abocats a treballar telemàticament és un problema”.

L’alcalde va insistir, a més, que la solució és àgil i econòmica perquè “tot el territori té problemes, problemassos”, però que el que demanen és una intervenció concreta per acabar amb el dèficit més urgent i que “és cosa de 4.000 o 5.000 euros, de canviar el repetidor, els SAI que l’alimenten en cas de tall”. Amb aquesta petita inversió, afirmen, s’acabarien situacions com la viscuda a final d’agost, quan es van passar un parell de dies sense connexió amb el consegüent perjudici per als veïns i també per a l’economia local.

Riera va insistir que si no se’ls dona “una solució definitiva, el dia 9 tallarem la carretera”, tot i que confia que es produeixi una bona notícia. “La cosa s’està bellugant”, va afirmar.

Setmana clau perquè Coll de Nargó decideixi sobre el tall a la C-14

tracking