35a Universitat d'Estiu

Toni Martí defensa el Coprincipat com a sistema de govern pel país

El cap de Govern ha ressaltat els valors de la solidaritat i del respecte com a base de la cohesió de la societat andorrana, al discurs inaugural del cicle de conferències

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Toni Martí, ha inaugurat aquesta tarda la 35a Universitat d'Estiu d'Andorra (UEA) centrada en "Els valors: passat i futur". Al discurs inaugural, Martí ha defensat el coprincipat com a sistema de govern pel paísiha destacat que "l'evolució del nostre país no s'entén sense una evolució dels valors el que el sustenten", en aquest sentit el cap de Govern ha ressaltat que els valors de la solidaritat i del respecte a la diversitat són els que "han fet possible la cohesió de la societat andorrana". Toni Martí també s'ha referit a la necessitat de mantenir un equilibri dels valors i els principis per dibuixar el futur de les societats, i quedar així al marge de les posicions extremes, com poden ser, "una globalització deshumanitzada i el d'un proteccionisme egoista i cec". En l'acte també ha estat present el ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover.

El programa de la primera jornada de laUEAcompta ambduesconferències. La primera "Mobilitat, arrelament i cosmopolitisme", que ha anat a càrrec de l'historiador, FrançoisChaubet, on ha donat les claus per entendre l'origen d'aquestes sinergies globals. Posteriorment, se celebra la ponència "Mitjans de comunicació, opinió, valors", a càrrec del sociòleg especialista dels mitjans,Jean-MarieCharon.Onel sociòleg aborda les transformacions en curs i els perills que cal tenir en compte a l'hora de seleccionar la informació que permet fonamentar l'opinió.

Toni Martí inaugura la Universitat d'Estiu

tracking