TURISME

El 68% dels visitants del juliol van venir per anar de compres

Els altres motius per entrar al país van ser la natura (9%) i l’oci cultural (7%)

El 68% dels visitants del juliol van venir per anar de compresARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les compres són el principal motiu pel qual els visitants arriben al país. Enmig del debat sobre si cal afrontar canvis al model comercial per revifar les vendes, el 68% de les persones que van venir durant el mes de juliol per passar-hi un dia o fer-hi una estada més llarga ho van fer amb la la principal intenció d’adquirir productes, segons el departament d’Estadística. Després de les visites, els altres motius per venir van ser el fet de poder gaudir de la natura (9%) i de l’oci cultural (7%), tot i que a una distància molt gran de les compres.

Els que més aprofiten per comprar són els excursionistes, que venen i marxen el mateix dia. Per a un 88% d’ells, segons les dades, el principal motiu de la visita és adquirir algun producte. La xifra és força més baixa entre els turistes (39%), que sí que dormen almenys una nit al país, tot i que segueix sent el primer motiu per entrar al Principat. Un 19% d’ells també aprofita per passejar per la muntanya i gaudir de la natura mentre que el 15% també s’interessa per l’oci cultural i els esdeveniments. A més, un 12% dels turistes asseguren que venen al país per practicar esports com ara l’escalada i la bicicleta. En canvi, entre els excursionistes el segon motiu per venir al país és per passejar per la muntanya (3%) o perquè els ve de pas (3%).

Pel que fa al tipus de pernoctacions del juliol, el 81% dels turistes va dormir en hotels o en apartaments turístics, mentre que als càmpings l’ocupació va ser del 12%. Un 7% dels turistes van pernoctar en habitatges dels seus familiars o d’amics. El 37% de les persones que van dormir en hotels ho van fer en un recinte de quatre estrelles, mentre que el 25% ho van fer en un establiment de tres estrelles.

La capital, amb més turistes

La parròquia d’Andorra la Vella va ser la zona en què es van allotjar més turistes, concretament un 30%, seguida d’Escaldes-Engordany (19%) i la Massana (15%). La de Sant Julià de Lòria i Encamp (4%), van ser les que van presentar pitjors registres. D’altra banda, el 59% dels visitants van venir amb la família, un 26% amb la parella i un 4% van entrar al país sols.

tracking