x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
SOCIETAT

Protesta a la Seu contra el Copríncep per l'avortament

Tres emmascarades van culpabilitzar el bisbe Joan-Enric Vives de la situació a Andorra
Les tres activistes feministes amb una pancarta a l'escenari de la Seu.

Protesta contra Vives a la Seu per la situació de l'avortament a Andorra

Les tres activistes feministes amb una pancarta a l'escenari de la Seu.

Actualitzada 31/08/2018 a les 12:16
Tres noies amb màscares van protagonitzar una protesta pública durant la celebració dels concerts de la festa major on exigien que l’avortament sigui lliure i gratuït i on van culpabilitzar el Copríncep Episcopal, Joan-Enric Vives, per la prohibició de la inter­rupció de l’embaràs vigent a Andorra. Les emmascarades van pujar a l’escenari amb el beneplàcit dels organitzadors i fins i tot van ser presentades i es va demanar al públic que escoltés el discurs que s’anava a pronunciar. Portaven una pancarta on s’exigia l’avortament “lliure i gratuït”. A la pancarta s’incloïa el logotip de diferents associacions, algunes feministes, i també el del col·lectiu independentista Arran. L’acció va tenir lloc la nit del 27 al 28 d’aquest mes a l’escenari de la zona de les casetes on es desenvolupaven els concerts nocturns de festa major.
Només una de les tres activistes feministes va parlar, mentre les altres dues aguantaven la pancarta, i durant la major part del discurs va carregar contra Joan-Enric Vives “que està aquí al costat” (assenyalant en direcció al Palau Episcopal) com a principal responsable que l’avortament no estigui legalitzat a Andorra. Va qualificar la situació del Principat respecte a la interrupció de l’embaràs com “una vergonya” i va instar que es posi fi immediatament a aquesta situació. Va recordar que a Andorra no es pot avortar ni tan sols en cas de violació i va indicar que s’està discriminant i penalitzant les dones.

Durant el discurs, l’emmascarada també va fer referència a la petició d’un avortament lliure i gratuït per a tothom. El nombrós públic assistent va aplaudir de forma molt majoritària l’al·legat de l’activista feminista. L’acció damunt de l’escenari va durar uns cinc minuts i després es van reprendre els concerts.
Etiquetes
Veure’n més
43
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts