Més de 2.600 signatures per aturar les activitats d'estiu de Vallnord als llacs de Tristaina

Activitats d'estiu al circ glacial de Tristaina

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les activitats d’estiu de l’estació Vallnord-Ordino Arcalís als llacs de Tristaina s’han trobat amb l’oposició d’un grup de ciutadans, que a través de la plataforma web Change.org han impulsat una campanya per “preservar l’entorn natural”.

La iniciativa, sota el títol Salvem Tristaina, ja ha recollit més de 2.600 signatures amb l’objectiu d’aturar “una acció que no podem permetre si volem preservar l’espai natural com a tal”, segons apunta el creador de la protesta, Josep M. M. En concret, Ordino-Arcalís ofereix excursions guiades d’una hora amb canoa i paddle surf pel tercer llac de Tristaina des de l’1 de juliol fins a l’11 de setembre. Accions com aquestes, argumenta l’impulsor de la demanda, “fan que sigui difícil mantenir l’equilibri ecològic, l’impacte de les persones fa que s’acumulin deixalles”.

Problemes a la flora i fauna

D’aquesta manera, la campanya posa l’accent en què les activitats als llacs “destrueixen la flora i allunyen la fauna a les quals tants esforços es dediquen i atrauen molts visitants amants de l’entorn i el silenci”. Alguns dels signants apunten que és “un indret màgic que volen destrossar i comercialitzar” i denuncien que “si volen fer canoa que vagin a la Seu”.

Més de 2.600 signatures per aturar les activitats d'estiu de Vallnord als llacs de Tristaina

tracking